Ziua Logo
  Nr. 4130 de sambata, 12 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
| cele mai comentate articole | cele mai citite articole |
  Magazin
»  
Erorile lui Nostradamus
-- Ca la orice inceput de an, se fac previziuni si se intocmesc horoscoape. Dar cat sunt ele de credibile? In opinia oamenilor de stiinta, credibilitatea acestora nu e destul de mare, judecand dupa traditionala monitorizare a Comitetului italian pentru controlul afirmatiilor cu privire la paranormal (Cicap).
Acest comitet alcatuit din experti a analizat vechile previziuni ale astrologilor pe anul 2007, si a reiesit un fel de "bilant" publicat pe situl UAE, Asociatia astrologilor...   6194 afisari      (2 comentarii)
  Dosare externe
»  
Istoria provinciei Kosovo
-- Declararea unilaterala a "independentei" provinciei Kosovo - si, probabil, uniunea in viitor a acestei provincii cu Albania - va avea un efect considerabil asupra frontierelor statelor nationale, nu numai din Europa, dar si din republicile ex-sovietice, unde exista puternice forte separatiste.
Istoria Kosovo este insa putin cunoscuta. Nu putem vorbi, desigur, de o istorie kosovara decat de la recunoasterea internationala a statelor moderne - Iugoslavia si Albania - asa cum se procedeaza in dreptul...   5443 afisari      (6 comentarii)
  Editorial
»  
E Basescu! Sau e Talpes? de Sorin ROSCA STANESCU
-- Ciprian Nastasiu nu a fost niciodata o sluga fidela a sefului statului. Ori a Monicai Macovei. El a lucrat la doua capete. Daca nu cumva la trei.
Au explodat stenogramele unor discutii purtate de procurorul politic Ciprian Nastasiu cu Omar Hayssam, cel care pana una-alta a fost condamnat in prima instanta la 20 de ani inchisoare. Pentru terorism....   4809 afisari      (25 comentarii)
Presedinte tras pe sfoara?
-- Pot depune marturie ca multi dintre manuitorii puterii de la Bucuresti au avut momente sau perioade cand au fost sedusi de aura degajata de serviciile secrete.
Ipoteza conform careia Traian Basescu este victima propriei sale credulitati in scandalul evaporarii lui Omar Hayssam nu poate fi exclusa din start. Dar, daca seful statului a fost tras pe sfoara, daca nu el este "profesorul", adica cel care s-a aflat in spatele negocierii cu teroristul si a decis, in final, ca...   4250 afisari      (15 comentarii)
Punct ochit. Nu si lovit
-- Stiu ca Presedintia se teme atat de mult de consecintele descifrarii stenogramelor, incat este gata sa arunce pe piata caz dupa caz, cu unicul scop de a deplasa intr-o alta directie centrul atentiei publice.
Bine a facut Consiliul Superior al Magistraturii ca s-a autosesizat in cazul Nastasiu. De fapt, al misteriosului "profesor". Despre care se vorbeste insistent in stenogramele ciudatelor convorbiri dintre procurorul statului si teroristul numarul unu al Romaniei. In...   3946 afisari      (17 comentarii)
Bomba terorista
-- Una dintre principalele chei ale bombei teroriste este identitatea "profesorului". A persoanei foarte sus puse la care cei doi fac numeroase referiri in dilogurile lor, pana mai ieri de taina.
Scandalul stenogramelor dintre un procuror si un terorist se poate tranforma intr-un Watergate romanesc. Este proba de foc a democratiei noastre. Daca va fi asa, avem sansa de a trece intr-o noua epoca. Daca nu, atunci o virtuala proba de foc se va transforma intr-un ghiveci. Sfarsind in genul...   3824 afisari      (15 comentarii)
  Eveniment
»  
Musamaua Talpes
-- O dezvaluire senzationala a unui fost ofiter de informatii decripteaza dialogul Hayssam - Nastasiu * Indiciile conduc la concluzia ca misteriosul "Profesor" este Ioan Talpes, fost sef al SIE si vicepremier, omul care l-a acoperit sistematic pe terorist
In convorbirile telefonice purtate de teroristul nr. 1 al tarii Omar Hayssam si procurorul care l-a anchetat, Ciprian Nastasiu, apare un misterios personaj denumit "Profesorul", care are legatura cu fuga din tara a sirianului. O parte...   3818 afisari      (11 comentarii)
  Editorial
»  
Prim-ministru jucator
-- Traian Basescu va merge cu riscul atat de departe, incat isi va putea incendia propriul mandat. Va sacrifica totul pentru a deveni jucator. La Guvern. Urmand sa lase pentru mai tarziu pasul doi.
Anul trecut am lansat pe piata un scenariu. Basescu, prim-ministru. Parea halucinant. Aceasta ipoteza i-a uluit pe multi. Dar acum actiunile presedintelui este vizibil ca se supun unei asemenea intentii. Daca am dreptate, atunci Traian Basescu va merge cu riscul atat de departe, incat...   3500 afisari      (16 comentarii)
  Eveniment
»  
90 de ani de la rapirea tezaurului
-- Peste 90 de tone de aur retinute de Lenin in 1918 raman in continuare la Moscova, fara sanse de retrocedare
In urma cu 90 de ani, Rusia Sovietica retinea oficial tezaurul Romaniei depus spre pastrare in timpul Primului Razboi Mondial.
Pe 13 ianuarie 1918 Sovietul Comisarilor Poporului de la Moscova lua hotararea de a rupe relatiile diplomatice cu Romania, articolul 3 al acestei hotarari stipuland ca: "Tezaurul Romaniei, aflat in pastrare la Moscova, se declara...   3442 afisari
     (7 comentarii)
  Marile Dosare
»  
Dosarul de cadre al Monicai Macovei
Parchetul General a furnizat marti presei, la orele 20.00, copii xerox dupa mapa profesionala a ex-ministrului Justitiei, Monica Macovei, desi decizia de livrare a mapei a fost luata inca de la primele ore ale diminetii, iar ziaristii asteptau de jumatate de zi la Centrul de presa al institutiei. Intarzierea justificata, chipurile, pentru a se permite eliminarea din dosar a datelor cu caracter personal, a facut ca majoritatea presei scrise, dar si cea audiovizuala,...   3191 afisari
Stenogramele Hayssam - Nastasiu
In convorbirile telefonice purtate de teroristul nr. 1 al tarii Omar Hayssam si procurorul care l-a anchetat, Ciprian Nastasiu, apare un misterios personaj denumit "Profesorul", care are legatura cu fuga din tara a sirianului. O parte a presei a sustinut faptul ca acesta este Traian Basescu. Exista insa si voci care afirma ca "Profesorul" este fostul sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE) si consilier prezidential al lui Ion Iliescu, Ioan Talpes.   3180 afisari
  Eveniment
»  
Coruptie in SRI
-- ZIUA va prezinta afacerile ilegale realizate in sanul Serviciului Roman de Informatii Prahova, operate sub directa supraveghere a fostului sef al institutiei Corneliu Paltanea
Fostul sef al Serviciului de Informatii Prahova, Corneliu Paltanea, a fost trimis in judecata intr-un nou dosar penal, la sfarsitul anului trecut. In privinta primului adjunct al directorului SRI, generalul Vasile Lupu, s-a dispus disjungerea cauzei si declinarea competentei in favoarea Sectiei Parchetelor...   3080 afisari      (3 comentarii)
Ionita Valerica a recunoscut de frica
-- ZIUA l-a gasit pe cel care a comis fapta pentru care procurorul Norica Nicolai a trimis in judecata un nevinovat
Am plecat pe urmele celor doi Ionita Valerica din cazul Norica Nicolai pentru a sta de vorba cu acestia in legatura cu incidentul din 1987. Nu l-am gasit decat pe cel din orasul Budesti. Adica pe cel care ar fi comis cu adevarat fapta pentru care a fost arestat tizul sau din Vasilati. Surpriza insa, Ionita Valerica din Budesti sustine ca nu a comis...   2922 afisari      (15 comentarii)
  Dosare ultrasecrete
»  
Psihologii serviciilor secrete
Izolarea extrema, deprivarea de somn saptamani la rand, plasarea in camere frigorifice, simularea tentativei de inecare, biciuirea in timpul interogatoriilor, umilirea sexuala si culturala: George W. Bush le-a etichetat "set de proceduri alternative"; in fapt, toate tehnicile enumerate nu pot fi incluse...   2818 afisari      (1 comentariu)
  Eveniment
»  
Procesul plagiatului
-- "In Romania exista doar doi, trei oameni, de top, care sunt capabili sa judece activitatea mea in filozofie", s-a impaunat Liiceanu la procesul in care cere daune morale ziarului ZIUA
La Judecatoria Sectorului 1, din Bucuresti, s-a desfasurat ieri un nou termen al procesului in care Gabriel Liiceanu a dat in judecata civila ZIUA, dupa ce ziarul nostru a publicat mai multe articole in care filozoful-om de afaceri era acuzat de plagiat de catre scriitorul Ion Spanu si filozoful...   2585 afisari      (8 comentarii)
Amenintari de la Chisinau
Partidul "Patria-Moldova" de la Chisinau sustine necesitatea unei "Moldove Mari" de la Carpati la Nistru, in contextul unei dezbateri privind soarta Transnistriei, informeaza Rompres. Clasa politica de la Chisinau a fost inflamata de declaratiile facute de politologul transnistrean Ilia Galinski, doctor...   2580 afisari      (19 comentarii)
  Magazin
»  
Topul crimelor perfecte
Dintotdeauna, crimele nerezolvate au exercitat o mare fascinatie in randul oamenilor, indiferent de secol, natie sau preocupare. Aceste infractiuni au dat nastere la filme, carti, documentare si nenumarate teorii ale conspiratiei. Indiferent de cati ani au trecut, daca victima sau agresorul este o persoana faimoasa, tragedia respectiva inca poate trezi interesul publicului. Recent, in SUA s-a intocmit topul celor mai faimoase crime nerezolvate din istorie. Ce le-a facut...   2512 afisari      (2 comentarii)
  Eveniment
»  
Dusmanii lui Eminescu la Chisinau si Cotroceni
-- Razboiul pornit peste Prut de Vasile Stati, autorul dictionarului "moldo-roman", este inspirat atat din tezele sovietice, cat si din textele consilierului prezidential Cristian Preda
Traian Basescu pierde consilieri pe banda si, in acelasi timp, fara ca opinia publica sa sesizeze ca pe poarta Cotrocenilor intra alte figuri, sterse dar foarte active si nocive in acelasi timp. Cristian Preda (foto), consilier prezidential pe probleme de educatie si...   2414 afisari      (19 comentarii)
  Analize si comentarii
»  
Frica de Norica
-- Romania nu este un stat de drept, ci un stat de fapt. Presedintele tarii se comporta ca un conducator totalitar, iar institutiile statului par blocate ca iepurele in fata farurilor. Reactia la ostentatia de atotputernicie prezidentiala este nula. Atat la nivel institutional, cat si al societatii civile. Pasivitatea nationala il incurajeaza pe Traian Basescu sa distruga sistemul constitutional din Romania.
Presedintele este ofiter acoperit. Fapt atestat in Justitie, de Ministerul...   2328 afisari      (33 comentarii)
  Eveniment
»  
Executia Noricai
-- Presedintele a prezentat ieri public motivele pentru care nu o va numi "niciodata" ministru: a facilitat condamnarea unui nevinovat inainte de 1989 si a incalcat legea intr-un proces de infiere
Seful statului a prezentat ieri date din cariera profesionala a Noricai Nicolai si care ar reprezenta motivatia refuzului de a o numi pe aceasta in fruntea Ministerului de Justitie. Aceasta dupa ce Calin...   2321 afisari      (60 comentarii)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Istoria provinciei Kosovo (5443 afisari)
 E Basescu! Sau e Talpes? (4809 afisari)
 Psihologii serviciilor secrete (2818 afisari)
 Amenintari de la Chisinau (2580 afisari)
 Executia Noricai (2321 afisari)
 Regina Ana: Cred ca Elisabeta Rizea este o mare doamna (1867 afisari)
 CT Popescu: Daca ne uitam la ce se intampla in presa, poate ca demisia mea nu e atat de surprinzatoare (1571 afisari)
 Fumatori, vremea razbunarii! (1467 afisari)
 Marius Oprea ii raspunde lui Tismaneanu pe tema criticilor aduse Guvernului (1202 afisari)
 Incidentul naval din Stramtoarea Ormuz, provocat de o farsa? (1105 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03690 sec.