< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - sambata, 17 noiembrie 2001

Flixotide ofera o sansa impotriva astmului

Cu ocazia implinirii a 5 ani de la lansarea Flixotide (propionat de fluticazona) in Romania, compania GlaxoSmithKline, lider mondial in tratamentul astmului bronsic, a organizat un simpozion jubiliar ce a avut loc vineri, 9 noiembrie, la Crowne Plaza Bucuresti. Menit sa sublinieze beneficiile pe care acest medicament le ofera pacientilor cu astm bronsic si bronhopneumopatie obstructiva cronica (BPOC), simpozionul a prilejuit reunirea celor mai marcante personalitati din domeniu si a numerosi medici specialisti pneumologi, alergologi si internisti din intreaga tara.

Medicatie de prima intentie in astmul bronsic persistent, Flixotide este singurul medicament antiastmatic din Romania care poate fi utilizat la copii incepand cu varsta de 1 an fara a afecta cresterea. Dupa prezentarea inaugurala in care s-a reafirmat un adevar unanim acceptat de specialisti si de ghidurile terapeutice internationale faptul ca cea mai eficienta terapie antiinflamatorie bronsica ramane corticoterapia inhalatorie -, simpozionul a continuat cu evidentierea programului Educational EdAsma, care a ajuns acum in al doilea an de existenta.

Organizat de Societatea Romana de Pneumologie, Societatea de Medicina de Familie, Colegiul Medicilor din Romania si Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti si sponsorizat de compania GlaxoSmithKline, programul a avut ca rezultat instruirea a peste 1800 de medici de familie din intreaga tara cu privire la diagnosticul si tratamentul astmului. (St.R.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=76747&data=2001-11-17