< Imprimare >      ZIUA - SPORT - miercuri, 29 august 2001

FR de Handbal a semnat ieri contracte pentru patru ani cu antrenorii echipelor nationale

Voina la baieti, Musi la fete

Cei doi au ca obiectiv calificarea la JO de la Atena

Radu Voina a fost numit ieri in functia de antrenor principal al echipei nationale masculine de handbal a Romaniei, a declarat presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu. Tot ieri, Dumitru Musi a fost investit in functia de antrenor principal al echipei nationale feminine. "Voina si Musi au semnat, in prezenta ministrului Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras, un contract pe o perioada de patru ani cu federatia de handbal. Obiectivul lor este calificarea la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004", a spus Gatu. Presedintele FRH a mentionat ca semnarea contractelor cu cei doi antrenori a fost posibila intrucat a intrat in vigoare Hotararea de Guvern care permite federatiilor sportive sa acorde tehnicienilor drepturi financiare suplimentare din veniturile extrabugetare.

Radu Voina a antrenat in ultimii noua ani echipe din prima liga franceza, ultima formatie pregatita de tehnicianul roman fiind SC Selestat, de la care a plecat in anul 2000. De asemenea, Voina a indeplinit functia de antrenor secund al reprezentativei Romaniei, in perioada 1983-1984. "In ceea ce priveste handbalul masculin, Romania cred ca se afla undeva pe locul 30 in Europa. Noi trebuie sa uitam tot ceea ce a fost frumos si sa ne inhamam la o munca titanica, de reconstructie. Obiectivul stabilit este foarte indraznet. Eu o sa ma bazez pe toti handbalistii care vor sa vina la echipa nationala", a declarat Voina. El a adaugat ca nu a stabilit inca numele colaboratorilor sai.

Dumitru Musi a precizat ca nu s-a hotarat asupra antrenorilor secunzi, dar a adaugat ca va face acest lucru pana la sfarsitul lunii. "Am semnat contractul cu federatia. Cred ca obiectivul stabilit, acela de calificare la Jocurile Olimpice de la Atena, este realizabil", a spus Musi. (MCZ)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=70749&data=2001-08-29