< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - duminica, 14 noiembrie 1999

Studentii sunt multumiti daca Emil Constantinescu le garanteaza rezolvarea uneia din revendicarile lor

Studentii au sanse putine sa li se mareasca bursele

Protestele studentilor ar putea continua si saptamana viitoare, daca presedintele Emil Constantinescu nu va oferi garantii pentru rezolvarea a cel putin una dintre revendicarile lor, declara, intr-o conferinta de presa, Luis Lazarus, presedintele Asociatiei Studentilor din Universitatea Bucuresti (ASUB), inainte de intalnirea de la Cotroceni. Studentii sperau ca presedintele Constantinescu sa faca presiuni asupra Executivului pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta tinerii din invatamantul superior de stat. Lazarus a declarat ca detine informatii potrivit carora exista sanse pentru majorarea cu suta la suta a subventiei pentru camine. In schimb, se pare ca nu exista solutii pentru indexarea burselor si gratuitatea pe transportul in comun. Prezent la conferinta de presa a ASUB, Razvan Bobulescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Universitare "Alma Mater", a anuntat ca a semnat un protocol cu ASUB, prin care studentii si cadrele didactice isi vor sustine reciproc revendicarile si actiunile. (Mihaela JITEA)

Studentii si profesorii din Arad sunt in greva japoneza

Studentii aradeni sunt in continuare in greva generala. Ei s-au intalnit, ieri, cu reprezentantii profesorilor universitari din Arad, pentru a stabili care vor fi formele de protest la care vor recurge in zilele urmatoare. Profesorii universitari aradeni, membri ai sindicatului "Alma Mater", au anuntat conducerea Ligii Studentilor Aradeni ca vor intra in greva alaturi de ei. Profesorii aradeni, urmand exemplul colegilor din alte centre universitare, vor trece de la greva japoneza, la greva generala. (Andrei ANDO)

Studentii resiteni continua greva

Studentii din Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita au continuat ieri greva generala, in semn de solidaritate cu colegii lor din celelalte centre universitare. Ei s-au reunit in amfiteatrul universitatii, fara a patrticipa la cursuri. De asemenea, s-a renuntat la miscarile de protest ce au avut loc saptamana aceasta in Centrul Civic al municipiului Resita. Activitatea scolara va fi reluata in functie de hotararile Ligii Nationale ale Studentilor. De asemenea, astazi urmeaza a se incheia un protocol intre Universitatea Eftimie Murgu si Grupul Scolar Constructii de Masini Resita, in vederea cedarii spatiilor alocate prin HG studentilor.

(Paula NEAMTU)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=34234&data=1999-11-14