< Imprimare >      ZIUA - SPORT - miercuri, 20 octombrie 1999

Farul are un nou Consiliu de Administratie, care reuneste cele mai "grele" nume ale judetului

"Lista speranTei" a fost aprobata

Vineri se va stabili noua ierarhie a clubului constantean

Politica, economie si presa

Desele drumuri ale lui Jean Garabet prin birourile oamenilor cu bani din Constanta se vad, in sfarsit, rasplatite. Cu caciula in mana sau batand cu pumnul in masa, presedintele de la FC Farul a convins 12 dintre cei mai puternici oameni ai judetului sa dea bani pentru fotbal, rezultand un Consiliu de Administratie cu nume supergrele, o adevarata "lista a sperantei". Totul a fost consfintit luni seara, la Cazinoul din Constanta, la Adunarea Generala a membrilor fondatori. Pe lista noului Consiliu de Administratie (CA) figureaza atat oameni din viata politica si economica a Constantei, cat si patronii a doua din cele mai importante ziare dobrogene: "Observator" si "Cuget liber".

APC ramane langa echipa

Consfintite pe vremea cand director al Administratiei Portului Constanta (APC) era Mihaita Visoianui, dar derulate in termeni de care Garabet nu vrea sa-si mai aminteasca in vecii vecilor, relatiile de colaborare dintre portuari si Farul vor continua sa existe. Noul director general al APC, Laurentiu Mironescu, a fost cooptat si el in structurile noului Consiliu de Administratie (CA). In capul listei se afla, insa, Stelian Dutu, presedintele Consiliului Judetean Constanta. Consiliu care, vineri, a decis sustinerea FC Farul cu 500 de milioane de lei, aproape o treime din totalul datoriilor actuale ale clubului.

Vineri se decide ierarhia noului CA

Peste doua zile se va sti exact ce formula va avea noua conducere a Farului. Cea executiva il va pastra pe primul loc, e mai mult decat sigur, pe Jean Garabet, nici in ceea ce priveste numele colaboratorilor sai nefiind vorba de mari schimbari.Consiliul de Administratie va avea dificila sarcina de a alege un nume dintre celelalte 12 de pe lista. Impacarea orgoliilor si a influentelor politice este destul de dificil de realizat, numele vehiculate cu cea mai mare frecventa fiind cele ale lui Stelian Dutu si Ion Dumitrache.

Fotbalistii asteapta bani

Jucatorii Farului, care au de primit destui bani de la club, asteapta inca rezolvarea situatiei lor financiare. Clubul mai are de achitat un sfert din rata contractuala care trebuia platita pe 15 septembrie, plus primele pentru victoriile acasa, cu Steaua si Extensiv. Schimbarile survenite in conducerea clubului par sa mai fi risipit neincrederea fotbalistilor, dar "pacea" nu poate fi gasita decat atunci cand banii datorati de FC Farul vor ajunge in mana jucatorilor, care au dat dovada, pana acum, de suficienta rabdare.

Ovidiu DRAGAN

Noul Consiliu de Administratie al FC FARUL

1. Stelian DUTU - Presedintele Consiliului Judetean

2. Laurentiu MIRONESCU - Dir. Gen. C. N. Administratia Porturilor Maritime SA.

3. Vasile LEU - Dir. Gen. SC ARGUS

4. Dumitru CILIBIA - Dir. Gen. SC PETROCONST

5. Ion POPESCU - Dir. Gen. SC DECIROM

6. Ion DUMITRACHE - Dir. Gen. 2x1 HOLDING

7. Gheorghe BOSANCEANU - Pres. Compania P.S.M

8. Stefan MIHU - Dir. Administratia Financiara

9. Gheorghe CIUREA - Dir. Gen. S.C. COMAT

10. Stere SAMARA - Dir. Sanmarina Shiping

11. Dumitru MANOLE - Dir. Gen. SC AGROVET SA

12. Anton HIROPEDI - Dir. SC ROMAR

13. Hacic GARABET - Pres. FC FARUL

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=32958&data=1999-10-20