< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - marti, 15 iunie 1999

Intalnirea de astazi a liderilor Coalitiei pe tema legilor proprietatii, se anunta tensionata

Democratul Trita Fanita a sarit la gatul taranistilor

Presedintele Comisiei de agricultura din Senat spune ca PD va plati de acum toate politele

Indemnurile premierului Radu Vasile, adresate reprezentantilor Coalitiei majoritare de a manifesta mai multa unitate si intelegere, nu au efect. Democratul Trita Fanita, presedinte al Comisiei de agricultura din Senat, a raspuns ieri la declaratiile liderilor taranisti, pe care le considera "informatii false, acuzatii calomnioase". Reactia sa vine doar la o zi distanta de intalnirea liderilor Coalitiei de astazi, pe tema legilor proprietatii. Trita spune ca PD s-a hotarat sa riposteze ori de cate ori democratii vor mai fi calcati pe picioare.

"Dupa ce un ginecolog este principalul consilier al ministrului Agriculturii, un medic psihiatru, pe nume Remus Opris, a facut o serie de declaratii de un ridicol perfect in legatura cu pozitiile mele. Ma acuza de o atitudine incorecta. Ce este incorect in atitudinea mea? Ma opun oricarei incercari de demolare a ceea ce a mai ramas viabil in agricultura, care a fost dusa de rapa de ministrul electronist Ioan Muresan. A spus ca am o atitudine demna de un reprezentant al Opozitiei. Da, sunt in opozitie fata de incompetenti si impostori, fata de demolatori, fata de cei care nu tin seama de timpurile in care traim, care habar nu au ce inseamna economia de piata, care confunda sectorul de stat cu structurile comuniste", a spus ieri Trita Fanita. Trita Fanita nu a uitat de vicepresedintele PNTCD Vasile Lupu. "In cel mai pur stil demagogic si publicitar, dl. Lupu, asemenea fabulei "Lupul moralist", in timp ce se erijeaza in mare aparator al proprietatii, a reinviat principiile luptei de clasa, prin tot felul de atacuri la adresa mea, inclusiv la situatia mea materiala. Daca pe dl. Lupu il deranjeaza cei care au o situatie sociala mai buna datorita muncii lor, atunci sa propuna o lege prin care sa se revina la egalitarismul socialist, in saracie", a precizat Trita Fanita.

Trecand apoi la aspectele tehnice, senatorul PD a declarat ca situatia fostelor IAS va fi reglementata pe baza proiectului initiat de grupul PD din Senat privind Agentia Nationala a Fermelor Agricole, care va fi amendat cu "unele aspecte de ordin tehnic" din proiectul Guvernului, initiat de ministrul Agriculturii, Ioan Muresan, privind privatizarea societatilor comerciale din agricultura.

Trita Fanita a aratat ca intre amendamentele propuse de Guvern si sustinute de ministrul Agriculturii Ioan Muresan, care vor fi introduse in initiativa legislativa a PD, se afla prevederea potrivit careia privatizarea societatilor comerciale din agricultura se va face concomitent cu concesionarea terenului agricol a respectivei societati.

Bogdana PAUN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=26554&data=1999-06-15