< Imprimare >      ZIUA - SPORT - luni, 14 iunie 1999

Jocurile Internationale ale Elevilor au fost dominate de sportivii nostri

Romania a obtinut primul loc pe natiuni

Mediasul va preda drapelul olimpic orasului canadian Hamilton in anul 2000 * Mai marii Ministerului Educatiei Nationale si Ministerului Tineretului si Sportului nu au gasit timp pentru aceasta competitie

Saptamana care abia s-a incheiat a stat la Medias sub semnul olimpismului, aici fiind gazduite de joi pana duminica Jocurile Internationale ale Elevilor. Competitia, care a reunit aproape 600 de sportivi din 13 tari, s-a desfasurat sub egida Comitetului International Olimpic, reprezentat aici de 12 membri, printre care Josef Robert Sater, Fritz Glenz, Jose Vild, Metod Klement, initiatorul acestor jocuri. Din pacate, MTS si MEN au fost reprezentate doar de Anamaria Sintie, respectiv Gheorghe Radulescu, ministrii secretari de stat sau directorii din respectivele institutii fiind retinuti in Capitala.

Pe parcursul celor patru zile, dintre care trei de competitie efectiva, Mediasul a trait din plin emotiile organizarii unui eveniment de anvergura, situandu-se la inaltimea oraselor din intreaga lume care de-a lungul celor 29 de ani au fost gazde ale Jocurilor, printre care Udine, Graz, Darmstadt, Lausanne. Intr-o conferinta de presa organizata vineri, primarul Dionisie Bucur a declarat ca: "Pentru organizarea acestei ample competitii ne-am descurcat practic pe plan local, desi a fost un efort financiar enorm. Din partea MEN am avut si avem in continuare promisiuni. Noi am demonstrat ca se pot face lucruri bune mai ales daca depui suflet si gasesti oameni intelegatori, dispusi sa te ajute, cum au fost numeroase firme locale de constructii. Imi pare rau ca domnul Tiriac nu a putut veni macar la festivitatea de deschidere, insa este posibil sa nu fi crezut ca va fi o reusita din punct de vedere organizatoric si nu numai. Competitia nu este doar sportiva, ci si una de educatie si cultura".

Revenind la competitia propriu-zisa, sportivii romani, reprezentand Mediasul si Baia Mare, au obtinut nu mai putin de 15 medalii dintre care cinci de aur, sase de argint, si patru de bronz la atletism; in clasamentul pe natiuni, Romania a ocupat primul loc, urmata de Slovenia, Italia si Elvetia.

Medaliatii pe probe - Atletism, aur: 800 m - Otilia Armeanu (Medias); lungime - Mihai Moldovan (Medias); inaltime - Augusta Moldovan (Baia Mare); stafeta fete 4x100 m - Medias. Argint: lungime - Andreea Salanschi (Medias); lungime - Paul Munteanu (Baia Mare); stafeta baieti 4x100 m - Medias. Bronz - lungime: Marius Sas (Baia Mare); inaltime: Cristian Rascarache; 1500 m - Ioan Bucurici (Baia Mare); stafeta baieti 4x100. Tenis, aur: Stanca Muresan. Bronz: Carmen Chindris. Baschet, argint: echipele de baieti si fete ale Mediasului, care au pierdut in finale la Sopron (Ungaria, 27-51), respectiv Hamilton (36-40).

Gabriela ALEXE

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=26505&data=1999-06-14