< Imprimare >      ZIUA - EVENIMENT - sambata, 19 decembrie 2009

Iliescu: "Am 80 de ani, nu mai vreau sefia PSD"

Presedintele de onoare al social-democratilor ne-a declarat ieri ca nu se mai gandeste sa se instaleze in fruntea PSD, deoarece a ajuns la o varsta inaintata, dar le cere colegilor sa manifeste unitate in jurul partidului. In cadrul Comitetului Executiv convocat la Kiseleff, Iliescu i-a oprit avantul lui Marian Oprisan care a cerut capul lui Geoana, dar nu a uitat sa reproseze candidatului PSD la presedintie gafele facute in campanie.

Mai marii pesedisti s-au intalnit joi seara la un hotel din Capitala pentru a pune la punct strategia prin care sa fie estompate vocile din partid care ii cer capul lui Mircea Geoana si lui Viorel Hrebenciuc. Secretarul general, Liviu Dragnea, a avut misiunea de a le explica presedintilor de Consilii Judetene ca nu este timpul pentru tulburari in partid si ca in primavara anului viitor lucrurile se vor rezolva in cadrul Congresului. Pentru ca situatia sa se calmeze, presedintele PSD a primit ieri in cadrul Comitetului Executiv un vot de incredere, singurul care a stricat unanimitatea fiind Marian Oprisan. Liderul din Vrancea i-a spus lui Geoana ca trebuie sa isi depuna mandatul asa cum a promis inainte de scrutinul prezidential, anuntand ca vrea sa obtina pozitia de vicepresedinte al partidului. "Nu este timpul acum pentru asta", i-a taiat elanul Iliescu, care a tinut sa le spuna celor prezenti ca o analiza serioasa privind alegerile trebuie facuta in cadrul Consiliului National din luna ianuarie.

Surse din partid ne-au declarat ca tabara lui Geoana spera ca sprijinul presedintelui de onoare il va ajuta pe fostul candidat la Presedintie sa mai castige un mandat in fruntea partidului. Cu toate acestea, Iliescu i-a reprosat lui Mircea Geoana greselile din campanie printre cele mentionate fiind vizita acasa la Sorin Ovidiu Vantu, dar si manifestatia de la Timisoara. Marian Sarbu a primit interzis de la partid pentru a face parte din Guvernul Boc, colegii intrebandu-l ironic daca vrea sa primeasca "stele" de la Basescu, aluzie la "tradatorul" Gabriel Oprea. Presedintele PSD a declarat ca partidul sau nu va vota Cabinetul PDL si va incerca sa refaca majoritatile in Consiliile Judetene alaturi de PNL.

Cristian ANDREI, cristian.andrei@ziua.ro

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=263366&data=2009-12-19