< Imprimare >      ZIUA - ACTUALITATE - sambata, 19 decembrie 2009

Evaziune de 4 milioane de euro

DNA a trimis in judecata lucratori vamali in cadrul Directiei Judetene din Accize si Operatiuni Vamale Arad si administratori de societati care au prejudiciat statul cu 16.836.446 de lei.

Au fost deferiti justitiei Seres Josef, cetatean maghiar, administrator al SC Slov Oil Line SRL, com. Sanleani (Arad), Novak Geza, cetatean maghiar, administrator la SC Union Trans Global SRL Bucuresti, Takacsne Gladis Maria, cetatean maghiar, consultant de afaceri, alaturi de sapte persoane.

DNA arata ca, in perioada 14 mai 2008 - 8 august 2008, Seres a livrat benzina si motorina in regim de antrepozit fiscal autorizat, sustragandu-se de la plata taxelor (accize si TVA), in suma de 16.836.446 de lei (peste 4 milioane de euro). Novak Geza, fiind in legatura cu Seres, a achizitionat de la SC Slov Oil Line SRL intreaga cantitate de combustibil fara a plati accizele, pentru ca ulterior sa revanda carburantii catre diferiti beneficiari. Pentru a putea realiza evaziunea, Seres, cu ajutorul Mariei Takacsne Gladis, a obtinut autorizarea de antrepozit fiscal prin falsificarea si folosirea unor acte oficiale si a unor acte sub semnatura privata. Seres a beneficiat de ajutorul direct a patru functionari publici de la DJAOV Arad, care nu au verificat circuitul produselor accizabile. De asemenea, soferii Aron Stangu Aron si Florea Dorel au transportat combustibilul in regim suspensiv si au falsificat foile de parcurs, facand mentiuni nereale cu privire la locul de depozitare a marfurilor. (R.M.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=263359&data=2009-12-19