< Imprimare >      ZIUA - SPORT - sambata, 19 decembrie 2009

Unirea a dat de Liverpool

Campioana Romaniei va intalni cel mai greu adversar in 16-imile Europa League si una dintre cele mai titrate echipe de pe continent

Singura echipa romaneasca ramasa in competitiile europene a primit un adversar pe care, pe undeva, si l-a dorit. Inaintea tragerii la sorti a grupelor Ligii Campionilor, din vara, Petrescu si Mihai Stoica voiau adversari tari, iar alaltaieri, in drum spre Nyon, spunea ca "as prefera pe Liverpool in loc de Hamburg". Dorinta i-a fost indeplinita, iar in Ghencea va veni in februarie echipa considerata drept principala favorita la cucerirea trofeului, o echipa care, numai in ultimii opt ani a castigat patru trofee continentale si a mai jucat o finala.

FC Liverpool vine in Europa League dupa o toamna ratata in Champions League, acolo unde a terminat pe locul trei, sub Fiorentina si Lyon, reusind sa piarda ambele jocuri cu echipa lui Mutu si patru puncte din confruntarile cu francezii. A fost una dintre surprizele de proportii din Champions, pentru ca echipa lui Benitez a jucat doua finale ale competitiei, in 2005 si in 2007, castigand-o pe prima, insa are aminiri placute si din C2, trofeu pe care l-a castigat de trei ori, ultima data in 2001, la capatul unui sezon pe care l-a inceput cu o "dubla" impotriva Rapidului, de care a trecut greu, 1-0 in Giulesti si 0-0 pe "Anfield". Ca si in Liga Campionilor, Liverpool traverseaza si in intrecerea interna o pasa proasta, afandu-se pe locul 7, la 13 puncte de liderul Chelsea si, probabil ca in februarie va fi deja iesita din cursa pentru titlu si se va agata doar de Europa League. "Daca pana acum ne-am autodepasit, acum trebuie sa ne super-autodepasim pentru a face o figura frumoasa. Englezii au dramul lor de superioritate. Eu nu cer tricoul lui Gerrard, al nimanui. Daca el vine si mi-l ofera, poate mai discutam", a comentat Iulian Apostol, mijlocasul Unirii Urziceni.

Bogdan GHEORGHE, bogdan.gheorghe@ziua.ro

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=263341&data=2009-12-19