< Imprimare >      ZIUA - EXTERNE - joi, 17 decembrie 2009

Rusia se teme de o agresiune

Generalul Andrei Svaicenko, comandantul fortelor balistice strategice ruse, a declarat ieri ca nu este exculs ca in viitor Rusia sa devina obiectul unei agresiuni armate de amploare, avand in vedere faptul ca aceasta dispune de rezerve naturale nelimitate.

Potrivit Agerpres, Svaicenko a precizat ca este important ca Moscova sa ia in considerare schimbarile geopolitice si geostrategice aparute pe plan international, care sunt defavorabile Rusiei. Generalul rus a avertizat si asupra faptului ca instabilitatea din jurul granitelor Federatiei Ruse si a statelor membre in Comunitatea Statelor Independente (CSI) ar putea atrage tara in conflicte militare de intensitate diferita.

Tot ieri, Consiliul Federal, camera superioara a Parlamentului, l-a autorizat pe presedintele Federatiei Ruse sa decida personal cu privire la utilizarea operationala a trupelor ruse in strainatate, raspunzand astfel la o solicitare in acest sens venita din partea lui Dmitri Medvedev. Astfel, seful statului rus are posibilitatea de a lua singur decizii cu privire la utilizarea opertionala a unitatilor armatei ruse in strainatate, cu scopul "protejarii intereselor Rusiei si ale cetatenilor ei, al mentinerii pacii si securitatii internationale". (I.T.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=263235&data=2009-12-17