< Imprimare >      ZIUA - ECONOMIC - vineri, 16 octombrie 2009

"Prima Casa" pentru dezvoltatori

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) negociaza cu trei banci lansarea unui produs de garantare menit sa ii sprijine pe dezvoltatorii pentru a finaliza proiectele de locuinte.

"Discutam cu Banca Transilvania, Piraeus Bank si BCR un proiect comun, prin care creditele luate de dezvoltatori pentru constructia de locuinte sa fie garantate de Fond in proportie de 80%, daca au antecontracte semnate pentru 75% din suprafata. Suntem dispusi sa negociem acest procent", a declarat, ieri, Rodica Ionescu, consilier al presedintelui FNGCIMM.

In programul "Prima Casa" au fost eliberate 5500 de garantii, 35% din solicitarile existente fiind din Bucuresti. Valoarea medie a finantarii se ridica la aproximativ 40.000 de euro, iar peste 80% dintre dosarele depuse au fost facute pentru achizitionarea de locuinte vechi.

Prima reducere a dobanzii creditelor pentru "Prima Casa" a fost anuntata, ieri, de CEC Bank, la 9,74% pentru creditele in lei contractate pana la 31 decembrie si reduce dobanda pentru acest tip de credit pana la nivelul ROBOR la 3 luni pe toata perioada de creditare.

Iulian SIMBETEANU - iulian.simbeteanu@ziua.ro

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=260271&data=2009-10-16