< Imprimare >      ZIUA - DEZVALUIRI - joi, 3 iunie 1999

Plutonierul Petre Olaru va fi audiat astazi la Parchetul General

Incepe ancheta "Dovada KGB"!

Gen. Dan Voinea, seful Sectiei Parchetelor Militare, este cel care va merge pe "firul rosu" pana la stabilirea adevarului gol-golut * Senatorul Serban Sandulescu, membru al Comisiei de Aparare, a promis ca va sprijini ancheta procurorilor cu toate documentele pe care le-a strans in legatura cu acest caz * Gen. Teodor Zaharia trebuie sa puna la dispozita anchetatorilor casetele audio cu sedintele de hipermnezie la care plt. Olaru a fost supus de un anume profesor Floroiu

In urma cu o luna de zile, ZIUA a facut publice dezvaluirile de exceptie ale plutonierului Petre Olaru, personaj deja celebru, care a adus in fata Comisiei de Aparare din Senat informatii care, odata demonstrate ca fiind reale, vor arunca in aer tot mitul revolutiei din decembrie '89. Dupa cum ati aflat, plutonierul Olaru sustine ca a fost martorul "dovezii KGB", in sensul ca a avut in mana si a citit un document de importanta istorica aflat intr-un plic purtand sigiliul Ambasadei Sovietice. In acest plic, gasit cu ocazia unei perchezitii in casa de vara a regizorului Vitanidis din satul Samurcasi, existau mai multe file pe care era conceput planul loviturii de stat din decembrie '89. Aflat sub hipnoza, plt. Olaru a readus, din subconstient, mare parte din informatiile citite. Din cele relatate sub hipnoza de catre Olaru a fost retinuta o lista a celor pe care Ambasada Sovietica ii numea "grupul de batrani" si alte persoane ce urmau sa se implice in planul de rasturnare a lui Ceausescu.

Plt. Olaru a sustinut ca a predat plicul cu "bomba" generalului Iulian Vlad. Apoi, ani de zile, a fost haituit de catre anumite personalitati marcante, printre care se numara Sergiu Nicolaescu, Petre Roman, Corneliu Vadim Tudor si Ion Cristoiu, care ar fi incercat sa obtina de la Olaru informatiile din continutul plicului.

Senatorul Sandulescu considera ca aceasta cauza este "extrem de delicata"

Fostul sef de post de la Crevedia a avut probleme cu sanatatea si se afla, actualmente, in concediu medical. El este invitat astazi la Parchetul General. Sectia Parchetelor Militare s-a autosesizat in legatura cu "Dovada KGB" de acum doua saptamani. Plt. Olaru va fi audiat de catre gen. Dan Voinea, care a promis ca va merge pe "firul rosu" pana la aflarea adevarului gol-golut. Pe de alta parte, si senatorul Sandulescu a promis anchetatorilor sprijinul din partea Comisiei de Aparare. "Problema este foarte delicata, intrucat marturia sub hipnoza nu reprezinta proba!", ne-a declarat senatorul Sandulescu. Pe de alta parte, gen. Dan Voinea ne-a declarat ca toti cei ce au aparut pe lista publicata in ZIUA sub numele de "Dovada KGB" vor fi chemati la Parchet. Ca de altfel, si cei care apar in dezvaluirile lui Olaru ca fiind persoane ce au incercat sa-l contacteze pe acesta in legatura cu plicul "bomba".

Adina ANGHELESCU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=26016&data=1999-06-03