< Imprimare >      ZIUA - ACTUALITATE - vineri, 18 septembrie 2009

Geoana junior surprins la volan la doar 16 ani

Alexandru Geoana, fiul minor al presedintelui PSD, a fost surprins de reporterii de la revista "Academia Catavencu" conducand un automobil Fiat 500 pe bulevardul Dorobanti din Capitala.

Mihaela Geoana a declarat ca fiul ei are carnet de conducere si ca a dat examen pentru acesta pe o masina Logan. "Sigur ca da, are carnet de conducere. Este un permis care se obtine la 16 ani, pentru vehicule sub 500 de cmc, de motocicleta sau tot ce se poate conduce la 16 ani. (...) A dat examen, a facut scoala de soferi, a dat examen pe un Logan...", a spus Mihaela Geoana pentru revista "Academia Catavencu". Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, pentru aceeasi publicatie, ca un autoturism Fiat 500 poate fi condus doar cu permis categoria B, care se obtine de la 18 ani impliniti.

"Conform HG1391/2006 - Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice - art. 33, alin 1, lit a), categoriile A1 si B1 pot fi obtinute incepand cu varsta de 16 ani. Fiul meu a obtinut permisul de conducere categoria B1 in data de 2.07.2009, in conditiile legii", a precizat ieri, intr-un comunicat, Mircea Geoana. Tot ieri, Presedintele Federatiei Nationale a Scolilor de Soferi din Romania, Vasile Stefanescu, a declarat, pentru NewsIn, ca nu exista absolventi de scoala de soferi din Bucuresti pentru obtinerea permisului de categorie B1, deoarece nicio scoala nu are acest tip de vehicul."Nimeni nu a facut scoala de soferi in Bucuresti pentru categoria B1 pentru ca nicio scoala nu are astfel de vehicule", a declarat acesta. (A.N.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=258749&data=2009-09-18