< Imprimare >      ZIUA - SPORT - vineri, 28 august 2009

Canotoare in grafic

Camelia Lupascu si Nicoleta Albu s-au calificat, ieri, in finala probei de dublu rame din cadrul Mondialelor de canotaj de la Poznan, urmand sa traga, sambata, pentru medalii, obiectiv pe care-l vizeaza, duminica, si cu echipajul tricolor de 8A1.

Dupa ce au contribuit la calificarea echipajului de 8A1 in finala mondiala, Camelia Lupascu si Nicoleta Albu reusesc sa se mentina in grafic si in proba de dublu rame.

Calificate in penultimul act gratie locului doi ocupat in serii, cele doua canotoare au tras din greu, ieri, si au reusit sa obtina in extremis locul al treilea in semifinala B, cu timpul de 7:23,38, cu aproape patru secunde mai mult decat in prima faza - 7:19,47! Cu un start greoi, romancele au fost obligate sa mareasca ritmul si sa recupereze cate o pozitie la fiecare 500 de metri parcursi, reusind in cele din urma sa prinda finala.

Astfel, sambata, Lupascu si Albu vor lupta pentru medalii impotriva echipajelor din Noua Zeelanda, Marea Britanie, Germania, SUA si Australia, iar duminica vor urca in barca alaturi de Cogianu, Neacsu, Bursuc, Craciun, Cojocariu, Barabas si Stoica, pentru a ataca din nou podiumul.

Tiberiu RIST

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=257679&data=2009-08-28