< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - sambata, 25 iulie 2009

Boc isi taie din banuti

In plin elan de taieri bugetare, premierul Emil Boc si-a indreptat atentia catre propriul Cabinet, luand ieri decizia sa taie salariile ministrilor cu 20%, incepand cu 1 august. Boc va fi primul care va da un exemplu de austeritate, renuntand la o cincime din salariu.

"Este o decizie voluntara, ceruta de premier, trebuie sa se aplice din august si pana in decembrie. Este un semn ca ce s-a inceput pe linia rationalizarii cheltuielilor publice va continua", a spus Boc, citat de Mediafax. Masura se inscrie in nota reducerilor de cheltuieli in aparatul Guvernului, dupa decizia de comasare a agentiilor si reducerea cu 20% a numarului de angajati din cabinetele demnitarilor. "Ciupercaria din agentii trebuie redusa. Aparatul guvernamental este stufos si nu functioneaza cum trebuie", a adaugat primul-ministru.

"Donatia" premierului catre bugetul statului este echivalenta cu un salariu (20% din salariu, pe o perioada de cinci luni), adica 8817 RON. In total, masura ar aduce la bugetul statului in jur de 160.000 RON, reprezentand o cincime din salariile celor 19 ministri plus premierul, pe o perioada de cinci luni. Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, pesedistul Victor Ponta, a plusat ironic, afirmand ca masura este buna, "cu conditia sa fie aplicata si la companiile ministrului Adriean Videanu, unde au fost marite salariile, pentru ca sa nu fie unii fraieri si altii destepti".

Dan CARP

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=256228&data=2009-07-25