< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - sambata, 11 iulie 2009

Oprescu este din nou sef peste Municipal

Spitalul Universitar de Urgenta (fost Municipal) si Spitalul Sf. Pantelimon ar putea trece in administrarea Primariei Capitalei, cele doua unitati sanitare facand parte dintr-un lot de patru spitale ce urmeaza sa fie reabilitate.

Premierul Emil Boc a apreciat, ieri, ca trecerea spitalelor in grija primarului general, Sorin Oprescu, reprezinta o continuare a procesului de descentralizare. Celelalte doua unitati despre reabilitarea carora se vorbeste, aflate deja in administrarea Capitalei, sunt Spitalul Clinic Cantacuzino si Spitalul de Obstetrica-Ginecologie "Panait Sarbu", fosta Maternitate Giulesti.

Primarul general Sorin Oprescu dorea, de mult, administrarea Spitalului Universitar, pe care l-a condus ani la rand. Insa, in plin proces de reforma in sistemul sanitar, fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, l-a demis, in trei randuri, pe Sorin Oprescu de la conducerea spitalului.

Amintim ca 18 unitati sanitare publice cu paturi din Bucuresti au fost trecute, in cadrul procesului de descentralizare, in administrarea Primariei Capitalei.

Carmen POPESCU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=255640&data=2009-07-11