< Imprimare >      ZIUA - EVENIMENT - marti, 7 iulie 2009

Moartea din galantar

Veterinarii atrag atentia ca modul de depozitare al produselor de origine animala, in special, este foarte important pentru ca poate conduce la episoade severe de toxiinfectie alimentara.

In cazuri extreme, asociate cu alte boli sau cu un sistem imunitar deficitar, toxiinfectiile alimentare pot duce chiar la deces. Cei mai sensibili sunt copiii si batranii.

Daca termenul de valabilitate poate fi reperat destul de usor (n.r. - este inscris pe eticheta), conditiile de depozitare nu sunt la indemana consumatorilor sa poata fi identificate. Veterinarii au intalnit cazuri in care marfa, de regula carnea, era depozitata pe jos sau igienizarile obligatorii nu erau facute (n.r. - in cazul in care nu se fac deratizari si dezinsectii, spatiile de depozitare sunt locuri propice pentru proliferarea gandacilor si a sobolanilor). Au mai fost cazuri extreme cand, pe timp de vara, pentru a se face economie, erau deconectate instalatiile frigorifice.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=255432&data=2009-07-07