< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - vineri, 3 iulie 2009

Gospodina Ridzi aparata de playboiul Boureanu

Pedelistul si-a jignit colegii din Comisia parlamentara de ancheta pentru a o scoate basma curata pe ministrul Tineretului

Cristian Boureanu l-a luat la tinta ieri in cadrul Comisiei Ridzi pe "prostul" de Nicolae Banicioiu, care a indraznit sa ii aduca aminte ca este anchetat de DNA. Scena vine dupa ce cu o zi inainte a vorbit despre amantii deputatului Alina Gorghiu. Pentru ca PSD sa nu ramana dator, hotelierul pesedist Robert Negoita a spus ca n-ar angaja-o "nici ca receptionera" pe Monica Iacob-Ridzi pentru ca singurele realizari ale acesteia sunt comercializarea "pufuletilor si a napolitanelor". Reprezentantii firmelor "de apartament" Mark si Artisan au precizat ca nu vor sa vina astazi la audieri, deoarece au fost audiati deja de DNA. Secretarul de stat din MTS Octavian Belu le-a spus membrilor Comisiei ca nu a intrat in atributiile sale organizarea Zilei Tineretului.

"Ori faceti pe prostul, ori sunteti prost", l-a luat tare Boureanu pe pesedist. Fara replica, Banicioiu s-a multumit sa spuna ca democrat-liberalul a venit sa faca circ, iar dupa ce acesta a plecat in mijlocul audierilor, a tras concluzia ca "probabil l-a parasit imaginatia". "Este evident ca domnul Boureanu este venit aici ca sa tergiverseze lucrarile Comisiei prin interventiile lui multe si repetate si atunci cand nu are succes in acest mod, incercand sa blocheze lucrarile insultandu-si colegii", a comentat liberalul Bogdan Olteanu prestatia colegului sau. "E explicabil sa fie nervos si sa-si iasa din fire. E intr-o situatie jenanta, trebuie sa apere o cauza pierduta complet", a spus si Negoita. Acesta a fost insa la baza altui conflict, el afirmand despre Monica Iacob-Ridzi ca nu are alte realizari decat ca "a vandut pufuleti si napolitane" si spunand ca nu ar angaja-o "nici ca receptionera", moment in care doi pedelisti s-au ridicat si au plecat.

Recidiva de mitocanie

In aceste zile, Boureanu a mai surprins prin declaratiile facute la adresa deputatului liberal Alina Gorghiu. "Nu ma intrerupeti... domnisorica!". Boureanu a continuat: "Este un cuvant din DEX foarte delicat si foarte frumos". "Sa-l pastrati pentru sotia dumneavoastra!", a replicat Gorghiu, insa pedelistul a continuat in acelasi ton. "Discutam de sotii sau de amanti? Daca intram in chestiuni de familie, sunteti intr-o situatie delicata", a afirmat democrat-liberalul facand trimitere la presupusa relatie dintre Gorghiu si proaspat divortatul coleg, Bogdan Olteanu. Colegul de partid al Monicai Iacob-Ridzi are antecedente in acest domeniu. El l-a apostrofat in anul 2007 pe liberalul Emilian Francu adresandu-i-se acestuia: "esti un cadavru politic", "o sa bag DNA-ul peste tine". De-a lungul carierei sale politice, Boureanu a intrat in clinciuri si cu fostii colegi de la PNL. In 2006, Calin Popescu Tariceanu a vorbit, intr-un mod original, despre el. "Modelul de urmat in politica nu este cel al baiatului cu mucii-n freza, cum ii spunea cineva unui coleg de-al nostru suspendat din partid".

Ziarele au scris despre el ca Departamentul National Anticoruptie il cerceteaza pentru activitatea desfasurata in Adunarea Generala a Actionarilor din Loteria Nationala. Boureanu a revenit acum in atentia mass-media prin declaratiile la adresa colegilor de Parlament.

Felix se baga in seama

Dan Voiculescu i-a cerut ieri, prin intermediul unei scrisori, sefului statului sa o demita pe Monica Iacob-Ridzi. "Lipsa dumneavoastra de reactie in cazul ministrului Monica Iacob Ridzi va transforma in complice la deturnarea banului public. Deveniti astfel, patronul unei gasti politice, al carei scop

este sa faca bani pentru campania dumneavoastra electorala", ii scrie Voiculescu lui Basescu. El i-a solicitat suspendarea ministrului pentru deturnare de fonduri publice. (C.G.P.)

Dan CARP, Cornelia G. POPESCU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=255261&data=2009-07-03