< Imprimare >      ZIUA - DEZVALUIRI - miercuri, 19 mai 1999

Un miner disponibilizat de la Petrila si-a omorat fosta sotie si i-a violat de doua ori fiica

Alexandru Zamecz si-a aplicat apoi mai multe lovituri de cutit in zona inimii

Fostul angajat al Exploatarii Miniere Petrila Alexandru Zamecz, 34 de ani, si-a omorat, luni la pranz, fosta sotie, dupa ce cu cateva ore inainte o violase de doua ori pe fiica acesteia. El a incercat apoi sa se sinucida, infigandu-si de mai multe ori un cutit in zona pieptului. Zemecz a savarsit toate aceste fapte intr-un apartament din Strada 8 Martie a orasului Petrila. Politia, alertata de vecini, l-a gasit pe asasin in stare de inconstienta si l-a transportat la Spitalul de Urgenta din Petrosani.

Dupa ce, in noaptea de duminica spre luni, a consumat o mare cantitate de bauturi alcoolice, Zamecz, disponibilizat de la Exploatarea Miniera Petrila, a ajuns, in jurul orei 6.00, la locuinta fostei sale sotii din Strada 8 Martie. Maria Zoita Zamecz, 35 de ani, angajata la Preparatia Carbunesti Petrila, obtinuse divortul pe 26 aprilie si de atunci cei doi nu mai locuiau impreuna. In apartament, barbatul i-a gasit pe cei doi copii ai acesteia, proveniti dintr-o casatorie anterioara: Simona Gabriela Bleahu, 13 ani, si Sergiu Claudiu Bleahu de 15 ani, ambii elevi in Petrila. Dupa ce i-a imobilizat cu o sfoara, Zamecz a violat-o pe fetita de doua ori, sub amenintarea unui cutit, dupa care a continuat sa bea si sa o astepte pe fosta lui sotie.

Maria Zoita Zamecz a intrat pe usa apartamentului in jurul orelor 14.30, intorcandu-se de la serviciu. In acel moment, Zamecz a lovit-o, prin surprindere, cu cutitul in zona gatului. Femeia a decedat pe loc. Agresorul a incercat apoi sa se sinucida, aplicandu-si mai multe lovituri de cutit in piept. Vecinii au auzit strigatele de ajutor ale copiilor si au alertat politia, care l-a gasit pe barbat in stare de inconstienta, din cauza unei lovituri de cutit pe care si-o aplicase in zona inimii. In apartamentul de pe strada 8 Martie a mai fost gasit si un bilet scris de Zamecz: "Dragi parinti si dragii mei frati, surori, soacra, in primele randuri pot sa va anunt caci or ce se va intampla cu noi, Sandu+Marieta, iubirea mea, cu toate caci nu vom mai fi, pe taramul celor vii, sa nu ne uitati, caci v-am fost copii, ca ce va scriu de buna sa lasati cu totul ce apartine mie si sotiei lui Simona daca nu sa fiti blestemati. Iar lui Sergiu sa-i cumparati o pereche de carti care sa le pastreze toata viata sa vada cauza din care m-am despartit de mama lui la care am tinut cu adevarat. Iar celor care m-au dusmanit le doresc bucuria noastra cu mana pe inima, pot sa le spun sa traiasca, ca noi. In aceasta mica epistola, pot sa va anunt ca orice ar fi si s-ar intampla dupa moartea noastra de dusmani nu ne pasa ca vor veni dupa noi. Cu aceasta inchei mica mea rugaminte. Cu drag, al vostru frate, nora, Sandu/ Marieta, v-am pupat".

Alexandru Zamecz a fost internat la Spitalul de Urgenta din Petrosani, unde a fost supus unei interventii chirurgicale. Dr Daniela Petrolescu, directoarea spitalului, a declarat ca bolnavul a fost adus luni seara in stare critica, cu plaga pulmonara si de cord. Ieri, starea lui Zemec era in continuare critica, medicii ferindu-se sa faca vreun pronostic in ce priveste sansele de supravietuire ale acestuia.

Gigi CIUNCANU

Laurentiu CAIMAC

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=25204&data=1999-05-19