< Imprimare >      ZIUA - ACTUALITATE - sambata, 4 aprilie 2009

Procurorii critica "haiducia" premierului

Initiativa premierului de a impozita cu 90% veniturile salariale de la stat ale bugetarilor ce depasesc 8000 de lei este o "fapta de haiducie" direct indreptata impotriva justitiei si care submineaza institutiile statului de drept, considera Asociatia Procurorilor din Romania.

Asociatia Procurorilor din Romania dezaproba initiativa premierului Emil Boc de a impozita 90% din veniturile salariale ce depasesc 8000 lei, numai din randurile personalului bugetar, pentru a forma un fond de solidaritate in vederea sustinerii celor cu venituri mici si foarte mici, considerand ca este o fapta direct indreptata impotriva justitiei. Asociatia isi motiveaza gestul considerand ca magistratilor li se cuvine "in toate statele lumii" sa aiba salarii mai mari decat alte categorii de personal tocmai pentru ca nu pot sa desfasoare alta activitate publica sau privata.

Procurorii afirma ca masura pe care Guvernul vrea sa o ia este una de a le lua inapoi banii pe care trebuie sa li-i dea incepand cu 1 martie 2009 pentru drepturile salariale restante obtinute de acestea ca urmare a actiunilor in justitie introduse de magistrati.

"Aceste fapte de haiducie, pe care Guvernul intelege sa le implementeze, submineaza institutiile statului de drept, instaureaza lipsa de motivatie si deruta in justitie, intristeaza si ingrijoreaza pe magistratii care si-au dedicat o viata slujirii adevarului. Oare va reusi sa rezolve aceasta masura saracia, somajul si celelalte probleme grave cu care se confrunta Guvernul? Este echitabil ca acest impozit sa fie aplicat numai personalului bugetar?", se arata in comunicatul Asociatiei.

Totodata, Asociatia Procurorilor din Romania isi exprima indoiala ca plafonarea celor mai mari salarii din justitie la mai putin de 2000 de euro va duce la o imbunatatire a activitatii, la un Raport favorabil din partea Comisiei Europe si la rezolvarea problemelor sociale cu care se confrunta tara. (A.N.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=251498&data=2009-04-04