< Imprimare >      ZIUA - CULTURA - joi, 12 martie 2009

Stiri pe scurt

Aruncata din tren

Andreea Esca, Alex Stefanescu si Daniel Cristea-Enache vor prezenta, azi (orele 13.00, Libraria Carturesti-Verona), cel mai recent volum al lui Stelian Turlea, "Arunc-o pe sora-mea din tren!", aparut la Editura Cartea Romaneasca. Varianta moderna a basmului despre fata mosneagului si fata babei, volumul lui Turlea poate fi si roman politist, si secnariu de film de actiune si poveste de dragoste... (L.D.)

Centenar Ionescu

"Schimbarea la fata a teatrului lumii"este titlul expozitiei de manuscrise si fotografii din Arhiva Muzeului National al Literaturii Romane (MNLR) organizata sub egifa centenarului Eugen Ionescu. La vernisajul de azi (orele 14.00, Rotonda muzeului) au fost invitati: Dorina Lazar, Ioan Grosan, Mircea Ghitulescu. (C.N.)

Atelierul de lectura

De la 10.30, "Fulga spune povesti" la Biblioteca Ion Creanga, invitatii saptamanii la Atelierul de lectura fiind copiii de la Gradinita nr.116 din Bucuresti. Ei vor asculta povesti citite de actrita Magda Condurache, costumata in Alba ca Zapada si vor vizita Teatrul de Papusi Licurici. Joia viitoare, actorul Ion Lucian va asteapta cu povestea "Cocoselului neascultator". (L.D.)

Un an fara Moldovan

Azi se implineste un an de cand actorul Ovidiu Iuliu Moldovan (foto) nu mai apare pe scena Nationalului, de cand nu i se mai aude vocea, de cand lumea teatrala este mai saraca. Si de cand, la cimitirul Bellu, peste mormantul lui se asterne un semi-anonimat. Actorul si-a intalnit pentru ultima oara publicul, pe 15 ianuarie 2008, cu ocazia traditionalului sau recital de poezie eminesciana "Trecut-au anii"la TNB.

Alta licitatie respinsa

Societatea Romana de Radiodifuziune a respins,ieri, ofertele depuse de CLIR Media, Splendid Media si ARBOmedia la selectia pentru gestionarea si vanzarea spatiului publicitar al posturilor Radioului Public pentru perioada 16 martie 2009-31 decembrie 2011, din cauza ca acestea nu au indeplinit toate cerintele radioului. Spatiul publicitar al SRR este gestionat, din 2007, de CLIR Media, contract care expira pe 15 martie. (C.N.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=250466&data=2009-03-12