< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - vineri, 20 februarie 2009

Basarab sabotat de PSD

Consilierii municipali au respins, ieri, cererea ca Guvernul sa emita o hotarare prin care sa declare Pasajul Basarab de utilitate publica pentru a putea fi continuate si finalizate lucrarile la acest obiectiv.

Proiectului i-au lipsit trei voturi pentru a trece si a ajunge la Guvern. Pentru a fi adoptata, hotararea avea nevoie de votul a doua treimi dintre consilieri, adica 36. Mircea Raicu, viceprimarul general al Capitalei, atragea ieri atentia ca PDL si PNG au impreuna numai 28 de consilieri, iar PSD - 16, PNL - 8 si PRM - 3. Consilierii PSD au refuzat sa aprobe cererea catre Guvern, chiar si la insistentele primarului general Sorin Oprescu, fostul lor coleg de partid. Edilul sef a anuntat ca va organiza saptamanal sedinte extraordinare, pana cand Consiliul va aproba solicitarea catre Guvern.

Premierul Emil Boc a anuntat, inaintea sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), ca Guvernul va sprijini, prin emiterea unei hotarari, demersurile Primariei Capitalei ca Pasajul Basarab sa fie declarat de utilitate publica, precizand ca a discutat deja cu primarul Sorin Oprescu si ca va analiza situatia si cu ministrul Finantelor. "Asteptam hotararea CGMB, pentru ca Executivul sa emita o hotarare pentru sprijinirea procedurilor de expropriere pentru cauze de utilitate publica", a spus Boc, la Realitatea TV, inainte de sedinta de ieri a consilierilor municipali.

El a aratat ca acest proiect este unul extrem de important pentru Capitala si Guvernul va colabora in acest sens cu Primaria Municipiului Bucuresti.

Si primarul general Sorin Oprescu a facut apel, marti, la premierul Emil Boc sa emita o hotarare de Guvern prin care pasajul sa fie declarat de utilitate publica, dupa ce instanta a anulat hotararea CGMB in acest sens, pe motiv ca incalca legea exproprierii. Practic, instanta a aratat ca CGMB nu avea dreptul sa declare un obiectiv ca fiind de utilitate publica. Acest drept il are numai Guvernul Romaniei.

Magda SEVERIN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=249524&data=2009-02-20