< Imprimare >      ZIUA - EVENIMENT - vineri, 19 decembrie 2008

Scantei in PDL

Impartirea portofoliilor si mai apoi lista de ministri PDL a produs nemultumiri in randul partidului, dar cum liderii de frunte - Vasile Blaga, Adriean Videanu, Gheorghe Pogea - se regasesc in Guvernul Boc, acestea s-au mai diminuat. Dupa ce, in urma cu doua zile, unii membri marcanti ai pedelistilor se plangeau ca partidul pe care il reprezinta si-a dat semnatura pentru un "guvern de domnisoare", ieri insatisfactiile pe aceasta tema au continuat.

Potrivit unor surse din partid, Raluca Turcan s-ar fi retras din cursa interna pentru Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, dupa ce la urechile ei ar fi ajuns zvonurile potrivit carora greii din fruntea PDL s-ar fi simtit ofensati de eventuala ei prezenta in viitorul Executiv. Zvonurile au aparut desi liderul democrat-liberalilor a declarat, la finalizarea sedintei Colegiului Director al partidului, ca "nu au existat alte propuneri de ministri decat cele validate prin vot". Sedinta de ieri s-a desfasurat cu conditii sporite de securitate. Ca sa fie siguri ca nimeni nu va auzi vreun cuvant rostit in cadrul Colegiului Director, pedelistii au ordonat oamenilor de ordine de la Camera Deputatilor sa ii supravegheze cu atentie pe jurnalisti. Astfel, accesul ziaristilor in apropierea salii in care se desfasura intalnirea pedelistilor, dar si in grupul sanitar din apropiere a fost strict interzis, oricine ar fi incercat sa incalce aceasta regula fiind intors din drum si trimis pe covorul rosu de pe culoar.

Mai mult, potrivit unor surse din interiorul PDL, se pare ca anumite prevederi ale "Parteneriatului pentru Romania", a carui forma finala urmeaza sa fie facuta publica astazi, nu vor fi puse in aplicare. Una dintre acestea este reducerea TVA-ului la produsele de baza si cresterea acestei taxe in cazul produselor de lux. Mai multi pedelisti sustin ca o astfel de masura nu ar duce nicidecum la scaderea preturilor la alimente, ci doar ar ajuta comerciantii, carora le va aduce mai mult profit.

Irina S. CHIROIU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=247080&data=2008-12-19