< Imprimare >      ZIUA - CULTURA - vineri, 19 decembrie 2008

stiri pe scurt

Jurnalul Gide

Prima integrala romaneasca a "Jurnalului" lui Andre Gide va fi lansata azi, la Libraria Carturesti din incinta Muzeului Taranului Roman, de catre Editura Cartier. In timp ce prima editie a "Jurnalului" acopera numai perioada 1939-1942, iar a doua editie perioada 1889-1939 (primul volum) si 1939-1949 (al doilea volum), aceasta ultima editie acopera intregul parcurs diaristic al scriitorului parizian, intre 1890 si 1950. (A.V.)

Spovedanie la Paris

Spectacolul "Spovedanie la Tanacu" (foto) al Teatrului Odeon, in regia lui Andrei Serban, va avea trei reprezentatii la Paris, in sala de teatru a Palatului Behague, azi, de la ora 20.30 si maine de la orele 18.00, respectiv 21.00. Dramatizarea Tatianei Niculescu-Bran dupa propriul roman documentar pleaca de la povestea calugaritei rastignite intr-o manastire din Moldova in 2005. La Paris, piesa va fi precedata de o lansare a volumelor lui Andrei Serban, "Calatoriile mele. Teatru si opera" (editura ICR) si ale Tatianei Niculescu-Bran "Cartea judecatorilor" si "Spovedaniei la Tanacu" (editura Humanitas). (A.V.)

Fitness la teatru

Sala Studio a Teatrului de Comedie gazduieste azi, de la ora 19.30, premiera oficiala a spectacolului "Fitness" de Jacques de Decker. Mihaela Teleoaca (foto) va interpreta monologul "Fitness", in regia si muzica lui Mihai Bisericanu. Piesa este o comedie spumoasa, in care, sub aparenta banala a reveriei unei femei in timp ce se antreneaza, se dezvaluie, incetul cu incetul, adevarul si intelepciunea care confera gravitate. (E.P.)

Colinde moldovenesti

"Ultimii rapsozi" din acest an vor fi Colindatorii din Risca. Ei ii vor incanta azi, de la ora 18.00, pe cei prezenti la Institutul Cultural Roman. Programul initiat de Grigore Lese propune sonoritati de sezon din Tara de Sus a Moldovei. Publicul se va familiariza atat cu folclorul traditional romanesc, cat si cel al minoritatilor din Romania. (E.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=247069&data=2008-12-19