< Imprimare >      ZIUA - SPORT - sambata, 29 noiembrie 2008

Peseiro s-a saturat de Giulesti

Portughezul va conduce pentru ultima oara, astazi, la Iasi, echipa alb-visinie, iar dupa meci va renunta la Rapid

Gata! Jose Peseiro a inteles ca viitorul sau la Rapid este compromis total si i-a anuntat deja pe sefii din Giulesti ca va parasi echipa in aceasta iarna. Contestat de fani, de jucatori, iar acum cateva zile chiar de George Copos, portughezul le-a transmis deja conducatorilor clubului sa-si caute un alt antrenor dupa meciul de astazi, de la Iasi. Peseiro pare dispus chiar si sa renunte la orice clauze din contract, urmand sa plece cu banii pentru tur, aproape 600.000 de euro, din care 250.000 de euro au insemnat prima de instalare in Giulesti.

Scandalul dintre Copos si Taher, plecat de la transferul de actiuni, l-a afectat in mod direct si pe Jose Peseiro, nici unul dintre cei doi nedorind sa-si asume intreaga responsabilitate pentru aducerea portughezului, care s-a dovedit un fiasco pentru Rapid. Pierzand sprijinul actionarului majoritar, oricare ar fi fost el in aceasta toamna, Peseiro a intrat si in gura fanilor, mai ales dupa eliminarea din Cupa UEFA si dupa seria de sapte meciuri fara victorie, fiind chiar suspendat pentru cateva zile de la conducerea tehnica a echipei.

Regia lui Copos

Cum contractul portughezului era "beton", urmand ca acesta sa primeasca aproape un milion de euro in cazul unei demiteri, Peseiro a revenit la echipa si, conform unor surse din club, ar fi acceptat sa semneze un act aditional conform caruia va pleca fara despagubiri daca nu duce echipa pe locul 5 la finalul turului.

Intre timp, Rapid si-a revenit, n-a mai pierdut de aproape doua luni si, in cazul unui succes astazi, la Iasi, ar putea ajunge pe locul 5 in clasament! Numai ca George Copos a apelat la o alta stratagema pentru a scapa de portughez, dovada si declaratiile sale din ultimele zile, in care il acuza pe antrenor ca a pierdut vestiarul. Astfel, pentru meciul cu Politehnica Iasi, Peseiro are o gramada de accidentati, acestia fiind toti in conflict cu portughezul. Copos le-a transmis in ultima perioada ca in iarna ar putea sa renunte la ei, pe motiv de salarii uriase si nevoia de echilibrare a bugetului. Numai ca boss-ul din Giulesti ar putea reduce cheltuielile renuntand la un singur salariu, cel al lui Peseiro! Astfel, mai mult sau mai putin direct, fotbalistii respectivi au inteles ca ar fi bine sa nu-l ajute pe Peseiro, iar cu un alt antrenor este mai mult ca sigura prezenta lor la Rapid cel putin pana la finalul sezonului. Varianta este plauzibila mai ales daca tinem cont ca fanii giulesteni i-au mai acuzat pe jucatori si in toamna ca au vrut sa scape de Peseiro, tot la sugestia lui Copos, reprosandu-le acestora prestatiile cel putin ciudate din meciurile cu Unirea Urziceni, FC Arges si Pandurii Tg. Jiu. Peseiro, alaturi de colaboratorii sai, tot portughezi, a simtit mutarea lui Copos, intelegand in final ca nu are de ales si ca trebuie sa plece. De altfel, un apropiat al sau a si anuntat ca Peseiro are deja o oferta din Grecia, acolo unde a antrenat pe Panathinaikos inainte de a veni la Rapid.

Pagina realizata de Marius GHERGHE

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=246137&data=2008-11-29