< Imprimare >      ZIUA - SPORT - luni, 17 noiembrie 2008

Polo cu scantei

CSM Leonardo Oradea a devenit campioana de toamna a Superligii Nationale de polo, dupa ce echipa pregatita de Cornel Gordan s-a impus, ieri, in fata rivalei Dinamo, cu 8-4, la capatul unui meci in care nervii si-au pus amprenta pe spactacolul din bazin dar si pe cel din tribune.

Ultima dubla din turul Superligii Nationale de polo a adus fata-n fata, in bazinul olimpic de la Oradea, cele doua echipe care au evoluat in acest sezon in Euroliga, CSM Leonardo si Dinamo, ocupantele primelor doua pozitii in topul intern. Dupa ce sambata si-au impartit punctele puse in joc, scor 7-7, ieri, cele doua rivale au oferit din nou un polo de calitate, presarat, din pacate, si cu multi nervi, arbitrii fiind nevoiti sa intrerupa partida in finalul reprizei secunde din cauza unei altercatii intre Nicolae Diaconu si Edward Andrei-Dina.

Trecand peste iesirile necontrolate din bazin, starnite poate si de miza jocului, dar si de arbitrajul mult prea slab, sa spunem ca CSM Leonardo Oradea a demonstrat, din nou, ca ramane cea mai valoroasa echipa autohtona a momentului si s-a impus cu 8-4 (2-2, 4-1, 2-1, 0-0). Cu un trio maghiar de valoare, condus excelent de fundasul Monostori (4 goluri), dar si cu internationalii Kadar (1) si Baidoc (2) in forma, oradenii au speculat erorile din defensiva ros-albilor si au terminat triumfal turul, intrand in posesia titlului neoficial de campioana de toamna.

De partea cealalta, Dinamo, care a contestat vehement arbitrajul, ramane doar cu multumirea de a fi obtinut un punct important la Oradea, mai ales ca socotelile din Superliga sunt departe de a se fi incheiat, si ocupa locul secund in clasament, urmata la un punct de Steaua.

Tiberiu RIST

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=245569&data=2008-11-17