< Imprimare >      ZIUA - EXTERNE - miercuri, 24 septembrie 2008

Georgia vaneaza drone rusesti

Tensiunile ruso georgiene continua. Tbilisi a anuntat ieri ca fortele georgiene au doborat luni un avion fara pilot ce apartinea armatei ruse, dar Moscova a dezmintit informatia.

OSCE a stabilit deja orarul trimiterii celor aproximativ 300 de observatori, primii urmand sa soseasca la Tbilisi spre sfarsitul acestei saptamani.

Politia georgiana a distrus luni, un avion fara pilot al armatei ruse care survola un oleoduct de pe teritoriului Georgiei, a anuntat ieri purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne de la Tbilisi, Sota Utiasvili, informeaza Agerpres. "Ieri dimineata, o patrula a politiei georgiene, care trecea prin apropiere de oleoductul Baku-Supsa, a observat o mica drona rusa, pe care a distrus-o imediat", a precizat oficialul georgian. Incidentul s-a produs in apropiere de orasul Gori, la aproximativ 30 de km de granita de facto cu regiunea separatista Osetia de Sud, a mai spus el. Rusia a dezmintit imediat aceasta informatie, prin vocea unui purtator de cuvant al fortelor ruse de mentinere a pacii, Vitali Manusko, citat de agentiile de presa ruse. "Nu am detectat caderea si nici doborarea unui aparat de zbor in zona de securitate", a declarat Manusko. Pe de alta parte, seful observatorilor UE in Georgia, Hansjorg Haber, a anuntat, luni, la Tbilisi, ca "cei mai multi dintre observatorii europeni vor sosi in capitala Georgiei joi si vineri, alt val al acestora urmand sa li se alature in zilele urmatoare". Primii observatori vor fi desfasurati la Gori, Zugdidi, Poti si Tbilisi.

Madalin NECSUTU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=243115&data=2008-09-24