< Imprimare >      ZIUA - MAGAZIN - vineri, 5 septembrie 2008

Sex ieftin la Londra

Bordelurile londoneze ofera partide de sex pentru numai 18 euro si, la cerere, sex neprotejat, pentru care se percepe o taxa suplimentara de 15 euro, relateaza bbc.news.co.uk.

Un studiu efectuat de specialisti britanici a dezvaluit ca pretul unei partide de sex neprotejat in bordelurile londoneze este de cel mult 30 de euro. Casele de toleranta, care opereaza in special in spatiile rezidentiale, au preturi cuprinse intre 18 euro pentru sexul protejat si 78 de euro pentru prestarea de servicii complete (toate tipurile de sex).

Cercetatorii, pretinzand ca sunt interesati de oferta, au telefonat la 921 de bordeluri, care aveau reclame in ziarele locale. Ei au descoperit ca exista o medie de 28 bordeluri in fiecare dintre cele 33 de cartiere ale Londrei si ca, in fiecare an, acestea au venituri intre 61 si 150 milioane de euro.

Cercetatorii insista ca descoperirea lor este doar varful aisbergului, deoarece singurele surse de informatii au fost in acest caz anunturile din ziare si nu websiteurile sau numerele speciale cu 89. Multe dintre bordeluri operau prin intermediul unor afaceri legale, erau licentiate ca saloane de sauna sau masaj, desi majoritatea aveau sediul in apartamente din zone rezidentiale.

In raport mai este mentionat faptul ca s-au gasit femei din 77 grupuri etnice diferite in acele case de toleranta, multe din Europa de Est si din sud estul Asiei. Media de varsta este de 21 de ani, dar in multe dintre locuri lucreaza minore.

Ruxandra RADUS

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=242280&data=2008-09-05