< Imprimare >      ZIUA - SPORT - joi, 31 iulie 2008

Stiri pe scurt

Manu la audieri

Rutierul dinamovist George Manu, singurul roman depistat pozitiv la controlul antidoping efectuat in timpul "Turului Romaniei", a fost chemat, marti, la ANAD, in fata Comisiei de Audiere a sportivilor. Considerat cel mai de perspectiva ciclist roman, Manu (25 de ani) risca o suspendare de doi ani, urmand ca FRC sa decida daca-i va retrage titlul national cucerit in proba de contratimp individual. Reamintim ca Manu a castigat in acest an si Turul Dobrogei si s-a clasat pe locul 27 in "Mica Bucla". (T.R.)

Deces neasteptat

Rugbiul romanesc se afla in doliu dupa ce baimareanul Tiberiu Apostol a incetat din viata la Barcelona, la numai 25 de ani, din cauza unei septicemii. Rugbistul se afla in Spania pentru a sarbatori impreuna cu logodnica ziua sa de nastere, din 22 iulie, doua zile mai tarziu fiind internat de urgenta cu dureri mari de spate si insuficienta respiratorie. In ciuda eforturilor medicilor catalani, Apostol a decedat in timpul interventiei chirurgicale, la autopsie stabilindu-se ca decesul a fost cauzat de o infectie sangvina cu germeni patogeni, consecinta a unei pneumonii. (T.R.)

Mart il fluiera pe Ronaldinho

Irina Mart, arbitra asistenta care va oficia la meciurile de la Jocurile Olimpice, a declarat ieri ca isi doreste sa fie pastrata cat mai mult timp in competitie. "Sper sa ma intorc cat mai tarziu posibil de la Jocurile Olimpice", a spus ieri Mart. Ea nu merge pentru prima data in China, fiind delegata la meciuri de la Cupa Mondiala feminina din 2007. Irina Mart este arbitra FIFA din 2001 si printre cele mai importante meciuri la care a oficiat se numara finala Cupei Mondiale din 2003, din Statele Unite ale Americii, cand a avut-o la centru pe Cristina Ionescu, o semifinala de Cupa Mondiala, in China, 2007, finala Ligii Campionilor la fotbal feminin si finala Campionatului European de juniori sub 19 ani. (B.G.)

Messi la JO

FC Barcelona va fi obligat sa il lase pe Lionel Messi la echipa Under 23 a Argentinei care participa la Olimpiada de la Beijing, a anuntat comisia pentru statutul jucatorului a FIFA. Comitetul de Urgenta din cadrul FIFA a decis ca gruparile sunt obligate sa le permita jucatorilor care au mai putin de 23 de ani sa mearga la turneul olimpic. Disputa a fost intensa, pentru ca atat FC Barcelona, cat si alte cluburi, in special din Germania, au refuzat sa lase jucatorii sub 23 de ani la Olimpiada, motivand ca turneul de fotbal din China nu este in calendarul FIFA. Totusi, clubul catalan a anuntat ca nu se va conforma deciziei, pe care o va apela la TAS, intrucat are nevoie de Messi in turul preliminar al Ligii Campionilor. "Daca FIFA spune ca trebuie sa ma duc, atunci ma duc", a comentat scurt Messi. (B.G.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=240856&data=2008-07-31