< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - marti, 8 iulie 2008

Zi de cosmar

Meteorologii atentioneaza ca, astazi, in sudul tarii, se pot atinge si 38 de grade. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Mediului, a fost transmis cod galben de canicula catre prefecturile judetelor Calarasi, Dolj, Ialomita, Ilfov, Giurgiu, Olt, Teleorman si catre municipiul Bucuresti.

In aceasta dupa-amiaza, in Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei si in sudul Moldovei vremea va fi calduroasa, caniculara in zonele de campie, unde temperaturile maxime vor atinge si depasi 35 de grade, iar indicele temperatura - umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati. In judetele vizate de codul galben se vor inregistra valori termice de pana la 37 ... 38 de grade.

Ministerul Sanatatii Publice (MSP) atrage atentia populatiei asupra masurilor pe care trebuie sa le respecte in vederea evitarii efectelor caniculei, in conditiile in care in zilele urmatoare temperaturile vor creste in toata tara. Potrivit MSP, populatia trebuie sa evite expunerea la soare, mai ales intre orele 10 - 18, iar cei care au aer conditionat sa regleze temperatura cu cinci grade mai mica decat cea ambientala. Varstnicii si cei care au afectiuni cronice trebuie sa se hidrateze cu apa plata si sa manance legume si fructe proaspete. (L.M.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=239918&data=2008-07-08