< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - vineri, 6 iunie 2008

Stiri pe scurt

Protest la Berna

Ambasadorul Romaniei la Berna, Ionel Nicu Sava, si ambasadorul Misiunii Permanente a Romaniei pe langa Oficiul ONU de la Geneva, Doru Costea, au protestat fata de publicarea, in editia din 29 mai a ziarului elvetian Le Temps, a unei caricaturi care prezinta o cersetoare in fata unei banci si un politist care ii spune: "Circulati". Ambasada Romaniei la Berna si Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa Oficiul Natiunilor Unite la Geneva isi exprima neplacuta surpriza fata de mesajul continut in textul explicativ: "Libera circulatie extinsa la romani". (L.P.)

Micula promovat

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, un decret privind acordarea gradului diplomatic de ambasador lui Victor Micula, in ziua in care acesta fusese promovat in functia de secretar general al MAE, prin decizie a premierului Tariceanu. Seful statului a semnat decretele privind acordarea gradului diplomatic de ambasador si secretarului de stat in MAE Iulian Buga si consilierului de stat la Administratia Prezidentiala Maria Ciobanu. (L.P.)

Saakasvili triumfator

Miscarea Nationala Unita, partidul presedintelui georgian Mihail Saakasvili, a obtinut 119 din cele 150 de locuri din parlamentul rezultat in urma alegerilor legislative de la 21 mai din Georgia, releva rezultatele definitive ale scrutinului publicate ieri. Miscarea Nationala Unita a obtinut 71 de locuri in circumscriptii si 48 de locuri la scrutinul proportional, a precizat un purtator de cuvant al Comisiei electorale centrale. Pe locul doi se afla Consiliul Opozitiei Unite, cu 17 locuri. (D.E.)

UE vrea energie

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a cerut europenilor sa-si armonizeze politicile asupra imigratiei si energiei in scopul consolidarii frontierelor UE si a pledat pentru o politica energetica comuna. Premierul spaniol sustine ca o politica comuna in materie de imigratie a statelor UE ar putea fi realizata intr-o perioada de "patru pana la sase ani". Zapatero a pledat pentru combaterea cu mai multa eficacitate a imigratiei clandestine, apreciind ca "cea mai eficienta cale este cooperarea cu tarile de origine". (L.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=238373&data=2008-06-06