< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - joi, 29 mai 2008

General STS in frauda de la Allianz

Andrei Grososiu este suspectat ca face parte din gruparea care a inselat in jur de o suta de clienti ai Allianz Tiriac

Un general al Serviciului de Telecomunicatii Speciale si un fost ofiter al aceleiasi institutii sunt suspectati ca fac parte din reteaua care a escrocat aproximativ o suta de clienti ai Allianz Tiriac. Este vorba despre generalul Andrei Grososiu si despre Bogdan Gheorghe, fost ofiter STS, in prezent cadru militar in rezerva.

Cei doi activau, potrivit NewsIn care citeaza surse judiciare, in reteaua de escroci alaturi de Mihaela Ion, consultant financiar la Allianz Tiriac, Alin Haita, manager de agentie la Allianz Tiriac, si Marius Padureanu, key account la Vodafone Romania. "Ancheta a pornit cu cei doi ca martori. Eu zic ca o sa apara surprize din momentul in care dosarul va ajunge la DNA. Despre Grososiu si Gheorghe exista informatii ca vor fi incadrati la complicitate", au declarat sursele judiciare, citate de NewsIn, potrivit carora unul dintre principalii beneficiari ai acestei afaceri ar fi chiar generalul Andrei Grososiu. "Schema era simpla. Persoana depunea banii in ziua respectiva, iar seara erau retrasi cash si impartiti. Unul dintre membrii retelei si-a tras aproape 140.000 de euro in trei zile, dupa ce au fost retrasi sistematic, in urma depunerilor, 60.000 euro, 40.000 euro si 38.000 euro", au explicat aceleasi surse.

In schimb, avocatul lui Grososiu si al lui Gheorghe sustine ca cei doi nu au nici o legatura cu gruparea de escroci si ca in realitate se numara printre persoanele pagubite. In acest sens, Grososiu ar fi depus o plangere penala impotriva Mihaelei Ion si s-ar fi constituit ca parte civila in dosar.

Pe de alta parte, cei cinci ar fi avut mai multi complici care primeau comision in functie de cati deponenti aduceau si de suma depusa de acestia. Unul dintre complici ar fi Roxana Palade, de la BRD. Aceasta i-ar fi adus "in schema" pe Mihaela si Sorin Ivascu, ultimul seful Resurse Umane din Serviciul Roman de Informatii, cei doi depunand o suma de bani. La fel au facut si parintii Mihaelei Ivascu, a carei mama este prim grefier la Tribunalul Ploiesti. In ceea ce-l priveste pe Marius Padureanu, acesta administra contul STS de la Vodafone si a adus mai multe persoane care au cotizat la aceasta retea.

Reamintim ca Mihaela Ion, colaborator al Allianz Tiriac, este acuzata ca ar fi reusit sa pacaleasca in jur de o suta de persoane, de pe urma carora a obtinut aproximativ trei milioane de euro. Potrivit Politiei Capitalei, dosarul urmeaza sa fie instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. (G.T.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=237964&data=2008-05-29