< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - marti, 27 mai 2008

SUA, intre Moldova si Romania

David Kramer (foto), adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA pe probleme ale democratiei si drepturilor omului, a facut ieri apel, conform agentiei ruse de presa "Novai Reghion", la Republica Moldova si Romania sa dea dovada de vointa politica si sa semneze tratatul de frontiera.

Conform agentiei citate, inaltul responsabil american a declarat postului televiziunii publice de peste Prut, Moldova 1, subordonat puterii comuniste rusofone de la Chisinau, ca "oficiali din cele doua tari ne-au dat asigurari ca Tratatul privind frontiera de stat dintre Republica Moldova si Romania este finalizat in proportie de 95%. Dupa semnarea lui va deveni posibila si semnarea tratatului de baza intre Republica Moldova si Romania, ceea ce va permite ameliorarea relatiilor bilaterale, SUA considerand ca bunele relatii dintre Chisinau si Bucuresti sunt in interesul ambelor parti" a adaugat David Kramer in interviul mentionat. Declaratiile oficialului american vin pe fondul vizitei de maine la Bucuresti, la invitatia partii romane, a viceministrului de Externe al Republicii Moldova, Valeriu Ostalep, pe agenda de lucru fiind prezenta si consultarile bilaterale in problema Conventiei privind micul trafic de frontiera dintre cele doua tari.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a reiterat recent ca semnarea unui Tratat cu Moldova nu este o prioritate. (M.I.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=237854&data=2008-05-27