< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - joi, 3 aprilie 2008

Stiri pe scurt

Gusa fara semn

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatia lui Cosmin Gusa la decizia BEC de respingere a semnului electoral al "Listei lui Cosmin". "Decizia instantei de a nu accepta contestatia este una abuziva, chiar daca ea consta doar in refuzul de a discuta decizia BEC, asa cum legea permite", a declarat Gusa. Acesta va folosi semnul electoral in campanie, dar pe buletinul de vot va aparea un patrat gol. BEC a refuzat sigla pe motiv ca este un slogan electoral. (A.I.)

Sarbu se bate la CJ

Vicepresedintele PSD, Ilie Sarbu, va intra in lupta pentru sefia Consiliului Judetean Timis, iar fostul prefect Ion Raducanu ii va reprezenta pe social-democrati in batalia pentru Primaria Timisoarei. "Revin acasa, renunt la tot ce a insemnat pana acum Bucurestiul. Nu ma tem de nici un candidat", a spus liderul PSD, citat de NewsIn. El a sustinut ca nu va angaja consilieri straini in timpul campaniei electorale. (C.A.)

Acuzatii de sabotaj

Forumul Civic al Romanilor din Harghita si Covasna a cerut comunitatii maghiare sa se delimiteze de "actul de sabotare a economiei locale de catre UDMR". Solicitarea vizeaza o declaratie recenta a primarului din Sfantu Gheorghe, Albert Almos, care a declarat ca UDMR nu a incurajat investitiile in zona pentru a nu-i modifica echilibrul etnic. "Comunitatea maghiara este victima a politicilor UDMR in aceeasi masura ca si comunitatea romaneasca", a sustinut Dan Suciu, secretarul Forumului. (A.I.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=235546&data=2008-04-03