< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - joi, 3 aprilie 2008

Stiri pe scurt

Spargere la prefect

Patru tineri au fost prinsi in flagrant in timp ce spargeau masina prefectului judetului Dolj. "Azi noapte, la 04.00, au venit la mine la poarta politistii, care mi-au spus ca masina, pe care o las in fata casei, a fost sparta. Este vorba de un Matiz. Cand am iesit afara am vazut ca una dintre usile din fata era, practic, rupta", a declarat prefectul Silviu Dumitru. Trei dintre ei, minori cu varste intre 16 si 17 ani, au fost retinuti de oamenii legii, al patrulea reusind sa fuga. (B.C.G.)

Politist arestat

Un politist a fost arestat, ieri dimineata, de judecatorii Curtii de Apel Cluj, pentru luare de mita. Nicolae Bilcec, subcomisar in Biroul Cercetari Penale din cadrul Politiei Municipiului Sighetul Marmatiei, a cerut 500 de euro pentru a face o propunere de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ intr-un dosar in care denuntatorul era cercetat pentru infractiuni la legea circulatiei. In aceeasi perioada, politistului i-a mai fost repartizat un alt dosar, de ucidere din culpa. Bilcec a pretins si de aceasta data suma de 500 de euro pentru a nu dispune expertiza tehnico-stiintifica prvind dinamica producerii accidentului. (A.G.)

Acuzat de evaziune

Un barbat de 82 de ani din Craiova este cercetat pentru evaziune fiscala si fals intelectulal dupa ce timp de trei ani ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 80.000 de lei. Potrivit IPJ Dolj, in perioada 2003-2006, Marin Gabroveanu in calitate de administrator al unei societati din Craiova care se ocupa cu comercializarea obiectelor din metal, nu a inregistrat in evidenta contabila toata veniturile realizate din derularea unor operatiuni comerciale. In acest mod, el s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale catre bugetul consolidat al statului, cu suma de 82.844 lei. (B.C.G.)

Proces incheiat

Procesul in care Ioana Maria Vlas este acuzata de prabusirea Fondului National de Acumulare (FNA) s-a incheiat, Tribunalul Bucuresti urmand sa dea o solutie in acest caz peste o saptamana. De asemenea, instanta a decis sa inlocuiasca arestul preventiv, in cazul Mariei Vlas, cu interdictia de a parasi tara. Aceasta decizie poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti. (A.G.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=235502&data=2008-04-03