< Imprimare >      ZIUA - ECONOMIC - miercuri, 2 aprilie 2008

Patronatele vor Registrul Comertului la Justitie

Reprezentantii Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) contesta initiativa Ministerului pentru IMM-uri de a trece Registrul Comertului din subordinea Ministerului Justitiei (MJ) in cea a Camerei de Comert a Romaniei (CCIR), considerand ca nu exista motive care sa justifice masura.

"Sustinem necesitatea mentinerii statutului de institutie publica a Registrului Comertului si dezaprobam trecerea lui la Camera de Comert. Registrul Comertului indeplineste un serviciu public cu importanta deosebita in functionarea pietei interne la nivelul UE, revenindu-i in mare parte obligatia de a pune in practica prevederile directivelor comunitare privind societatile comerciale. Situatia actuala asigura aplicarea corespunzatoare a acestor prevederi", se arata intr-un comunicat al ACPR. Reprezentantii patronilor apreciaza ca din anul 2002, de cand Registrul Comertului a trecut in subordinea MJ, calitatea serviciilor oferite de institutie a crescut, concomitent cu largirea gamei acestor servicii. In opinia patronatelor nu exista motive temeinice privind urgenta si oportunitatea proiectului de act normativ si efectele negative ale preluarii Registrului Comertului de catre Camera de Comert.

Reamintim, Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale a initiat un proiect de Ordonanta de Urgenta care prevede trecerea Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) din subordinea MJ in cea a CCIR, varianta in care a functionat pana in 2002. (G.M.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=235434&data=2008-04-02