< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - vineri, 14 martie 2008

Bush aterizeaza la Constanta

Liderul de la Casa Alba va ajunge si la Neptun in perioada Summit-ului NATO

Cristian David, ministrul Internelor si Reformei Administrative, a confirmat, ieri, faptul ca George W. Bush, presedintele SUA, va ajunge si la Neptun in perioada Summit-ului NATO din 2-4 aprilie 2008. Prezent la Reuniunea Asociatiei Oraselor din Romania, David a declarat ca la sfarsitul acestei saptamani se va deplasa la Constanta pentru a discuta cu autoritatile locale masurile de securitate legate de vizita presedintelui SUA, George W. Bush, in judetul Constanta.

"La sfarsitul saptamanii voi fi la Neptun pentru a discuta cu autoritatile de acolo o posibila vizita a presedintelui SUA", a precizat David. El a refuzat sa ofere mai multe detalii despre vizita presedintelui american in judetul Constanta, nedorind sa comenteze informatia aparuta in presa, potrivit careia oficialul de la Casa Alba va avea o intrevedere bilaterala cu presedintele rus, Vladimir Putin, in Vila de protocol de la Neptun. Oricum, posibila intalnire dintre Putin si Bush ar putea avea loc si la Palatul Foisor din Sinaia sau intr-o vila de protocol din Predeal sau Poiana Brasov. Organizatorii Summit-ului au anuntat deja ca masurile de securitate destinate Summit-lui NATO au fost extinse si la nivelul judetelor Brasov, Prahova si Constanta.

Culoare pentru delegatiile oficiale

Cristian David a mai anuntat faptul ca in perioada Summitului coloanele oficiale ale delegatiilor straine vor circula pe culoare separate. "Pe arterele principale se vor crea culoare speciale destinate delegatiilor strainie. Politia Rutiera va fi mobilizata pentru a asigura fluidizarea traficului din Bucuresti", a declarata ministrul David. El a mai mentionat ca nu va fi afectata decat zona centrala a Capitalei. De asemenea, in perioada Summitului, institutiile publice din "zona de protectie 0", adica centrul Capitalei, isi vor suspenda activitatea. "Serviciile publice din perimetrul de securitate vor fi suspendate pe perioada Summit-ului, dar numai din zona zeroi, a mai precizat Cristian David. El a reamintit faptul ca fortele de ordine implicate in protectia oficialitatilor care vor fi prezente la Summitul NATO se pregatesc si pentru eventuale proteste ale sustinatorilor antiglobalizarii. (D.D.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=234550&data=2008-03-14