< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - miercuri, 27 februarie 2008

"Nicolaescu este impertinent!"

Dupa ce ministrul i-a facut "imbuibati", farmacistii cer premierului sa sanctioneze "impertinenta ministrului" si sa le ceara scuze

Colegiul Farmacistilor cere premierului sa ia atitudine fata de acuzatiile "denigratoare" ale ministrului Sanatatii la adresa acestei categorii profesionale si sa le ceara scuze, amenintand ca in caz contrar va organiza un miting de protest la adresa Executivului.

Colegiul Farmacistilor din Romania anunta ca inceteaza orice fel de dialog cu Ministerul Sanatatii pana cand premierul Calin Popescu Tariceanu va lua atitudine publica fata de "impertinenta ministrului Eugen Nicolaescu, care in mod constant denigreaza fara temei o categorie profesionala extrem de importanta pentru sanatatea publica, farmacistii". "Pentru Eugen Nicolaescu, sanatatea pacientilor este moneda cu care acesta isi tranzactioneaza zilnic imaginea publica. Cel mai bine si mai eficient face acest lucru, crede el, atunci cand jigneste pe cei care au opinii contrare interesului lui de moment. Rand pe rand au fost victimele jignirilor sale incalificabile medicii, farmacistii, distribuitorii si chiar si ziaristii. Am fost facuti hoti, manipulatori, mincinosi, imbuibati, ticalosi, hiene care sug sangele poporului si cate si mai cate. Si ce e mai grav este ca a incercat constant sa asmuteasca medicii impotriva farmacistilor, pe ziaristi impotriva medicilor si farmacistilor si populatia impotriva noastra a tuturor", arata Colegiul Farmacistilor.

Reactia Colegiului Farmacistilor este urmare a declaratiilor de vineri ale ministrului Sanatatii, de la Targu Mures, potrivit carora farmacistii "se agita acum pentru ca trebuie sa intre in vigoare prevederea prin care sunt obligati sa scrie pe retete medicamentul si nu substanta activa", care le permitea sa dea medicamente foarte scumpe.

Ministrul Sanatatii a mai sustinut ca farmacistii s-au "imbuibat", iar prevederea pe care el a introdus-o in contractul-cadru va avea rolul de a apara "buzunarele oamenilor si ale bugetului de stat". "Credeti ca cineva pe care-l faci hot va recunoaste ca e hot? In nici un caz. Sau pe cineva caruia ii spui ca s-a cam imbuibat de bani si de la oameni si de la stat va recunoaste si va spune ca nu mai face? Ei sunt foarte guralivi si isi permit pentru ca au bani, platesc si o parte din mass-media, si atunci datoria noastra este sa aparam buzunarele oamenilor si ale bugetului de stat. Si o vom face. Ei mint populatia, ei manipuleaza populatia", spunea ministrul Sanatatii.

Carmen POPESCU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=233792&data=2008-02-27