< Imprimare >      ZIUA - IT&C - luni, 25 februarie 2008

Microsoft a anuntat ca nu va face disponibilizari masive in urma unei eventuale preluari a Yahoo

Un oficial de varf din cadrul Microsoft Corp i-a asigurat vineri pe angajatii din cadrul Yahoo Inc si Microsoft ca nu vor avea loc disponibilizari masive in cazul in care Yahoo va accepta propunerea de preluare, relateaza Reuters.

Kevin Johnson, presedintele platformelor si diviziei de servicii Microsoft, a anuntat intr-un e-mail adresat angajatilor din subordinea sa ca Microsoft va oferi "recompense si compensatii semnificative" pentru a pastra angajatii celor doua companii.

"Desi un anumit grad de suprapunere este intalnit in orice combinatie de aceste dimensiuni, trebuie sa ne amintim ca Microsoft a angajat peste 20.000 de oameni din 2005 si vom cauta sa plasam angajatii valorosi in cadrul companiei ca intreg", a mentionat Johnson in mesajul publicat pe pagina de internet a companiei.

Mesajul a avut ca scop atenuarea ingrijorarilor exprimate de angajatii Microsoft si Yahoo in legatura cu posibila fuziune.

Companiile sunt intr-un impas in cadrul ofertei nesolicitate inaintate de Microsoft. Oferta companiei stabilise un pret de 31 dolari, in lichiditate si actiuni, pentru fiecare actiune Yahoo, propunere respinsa de compania de internet, pe motiv ca este subevaluata.

Johnson, a carui divizie ar urma sa asimileze cea mai mare parte din Yahoo, a anuntat ca Microsoft va fi "pragmatic" in privinta abordarii sistemelor de computere Yahoo, din moment ce acestea nu utilizeaza sistemul de operare Windows.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=233694&data=2008-02-25