< Imprimare >      ZIUA - IT&C - vineri, 15 februarie 2008

Alcatel-Lucent si NEC vor forma o firma mixta ca sa dezvolte telefoane mobile de ultima generatie

Firma de echipamente Alcatel-Lucent si grupul japonez NEC au anuntat marti, la congresul mondial de telefonie mobila de la Barcelona, ca vor crea o companie mixta pentru dezvoltarea de telefoane mobile de ultima generatie, relateaza, marti, pagina de internet france24.com.

Cele doua companii doresc dezvoltarea infrastructurii telefoniei mobile care functioneaza pe standardele LTE (Long Term Evolution), o tehnologie care ar trebui sa permita accesarea pe telefoanele mobile a internetului de mare viteza - de ordinul a 100 megabiti pe secunda. Aceasta ar permite folosirea telefoanelor mobile pentru televiziune, jocuri sau posta electronica.

Grupul japonez specializat in electronice, informatica si sisteme de telecomunicatii NEC are o prezenta puternica pe piata din tara de origine, fiind partenerul celui mai mare operator mobil japonez NTT DoCoMo, caruia ii furnizeaza infrastructura pentru telecomunicatii.

Compania Alcatel-Lucent, deja prezenta pe pietele americana si europeana, vede in alianta cu NEC o oportunitate de a intra si pe piata japoneza, recunoscuta pentru dinamismul ei.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=233256&data=2008-02-15