< Imprimare >      ZIUA - DEZVALUIRI - marti, 6 aprilie 1999

Reprezentantul albanezilor din Kosovo se teme mai mult de extremistii UCK

Rugova s-a intalnit cu ambasadorul rus la Belgrad in prezenta jurnalistilor straini

Liderul kosovar asigura Occidentul ca intalnirea cu Milosevici a fost autentica

Ibrahim Rugova, liderul politic al albanezilor din Kosovo, l-a avut ieri ca oaspete la domiciliul sau din Pristina, pe ambasadorul Rusiei la Belgrad, Iuri Kotov. In cadrul intrevederii, desfasurata in prezenta mai multor jurnalisti, inclusiv de la Agentia France Presse, Rugova si-a reiterat opinia ca "bombardamentele NATO in Iugoslavia trebuie sa inceteze", solicitand, totodata, Belgradului sa fie mai cooperant cu comunitatea internationala. Liderul kosovar a informat ca a solicitat autoritatilor iugoslave o autorizatie pentru a se putea deplasa in strainatate, al carei raspuns il asteapta.

Diplomatul rus a declarat ca a primit din partea vicepremierului iugoslav Nikola Sainovici asigurari ca "Rugova are libertate de miscare", dar "autoritatile de la Belgrad se tem pentru securitatea sa". Auto-intitulata Armata de Eliberare din Kosovo (UCK) anuntase dupa intalnirea Rugova-Milosevici ca liderul kosovar va fi "pedepsit exemplar" pentru pozitia sa pacifista, considerata de membrii gherilei drept "o tradare".

Ibrahim Rugova a calificat drept "simple speculatii" dubiile exprimate de anumite voci occidentale privind autenticitatea imaginilor televizate ocazionate de intalnirea bomba cu Slobodan Milosevici, desfasurata, joia trecuta, la Belgrad.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=23201&data=1999-04-06