< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - luni, 21 ianuarie 2008

Mitologie politica la PSD si PNL

Pesedistii demareaza operatiunea "amazoanele", renuntand la "mitul pagubos" al Elenei Ceausescu, iar liberalii il compara pe seful statului cu Sauron, personajul negativ din filmul "Stapanul inelelor".

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a afirmat, sambata, la Comitetul Executiv al organizatiei de femei a partidului, ca femeile din PSD trebuie sa se pregateasca pentru a castiga bunavointa electoratului, operatiune pe care a numit-o "Amazoanele". "Trebuie sa pregatim candidate care sa fie capabile sa se bata si sa castige bunavointa electoratului in circumscriptiile electorale. Eu as numi asta cu nume de cod pentru operatiunea noastra, operatiunea Amazoanelor", a spus Geoana, indemnand colegele de partid sa sparga "mitul pagubos" al Elenei Ceausescu. Organizatia de femei a PSD si-a fixat ca obiectiv pentru alegerile locale castigarea a 100 de primarii si tinteste un procent de 37-40% pe listele electorale in pozitii eligibile.

Potrivit Mediafax, Geoana a promis colegelor de partid 30% din ministerele unui viitor guvern PSD. Tot sambata, la Conferinta Nationala a Cluburilor Studentesti Liberale, vicepresedintele PNL Ludovic Orban l-a comparat pe presedintele Traian Basescu cu personajul malefic Sauron, din filmul Stapanul inelelor. Orban le-a spus junilor liberali ca va avea un discurs atipic si a facut o paralela intre presedintele Basescu si personajul Sauron, "stapan al Tinutului intunericului". "Acest Tinut al intunericului stapanit de acest Sauron trebuie sa dispara. Aveti entuziasm, aveti curaj! De la voi astept sa transformati in cenusa Tinutul intunericului condus de acest ultim Sauron", a adaugat Orban. (O.B.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=231999&data=2008-01-21