< Imprimare >      ZIUA - ECONOMIC - luni, 21 ianuarie 2008

Privatizarea la final

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) vrea sa privatizeze in 2008 cel putin 50 de societati la care detine pachetul majoritar de actiuni, printre care Antibiotice Iasi, Avioane Craiova si Santierul Naval Mangalia, a declarat presedintele institutiei, Teodor Atanasiu, transmite Mediafax.

"Toate societatile comerciale cu o situatie juridica clara si in cazul carora legislatia permite privatizarea vor intra in proces de trecere in proprietate privata in 2008. Vom incheia, practic, cu cele posibil de privatizat", a afirmat Atanasiu. Printre societatile respective se numara Antibiotice Iasi, Uzina Mecanica Bucuresti, Intreprinderea Optica Romana, Avioane Craiova si Santierul Naval Mangalia.

AVAS nu a inclus, deocamdata, in programul de privatizare pentru 2008, firmele din domeniul energetic, care ar putea face parte din compania de stat integrata vertical. In plus, legislatia impiedica privatizarea unor firme, de exemplu cele din industria de aparare sau din domeniul energiei nucleare. Prevederile legale permit privatizarea societatilor din industria de aparare, insa ele interzic firmelor private productia de munitie si armament. "Cu alte cuvinte, practic as vinde o societate comerciala fara obiect de activitate. De aceea, ma lupt sa modificam aceasta lege", a spus seful AVAS. (G.M.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=231987&data=2008-01-21