< Imprimare >      ZIUA - SPORT - joi, 17 ianuarie 2008

Copos il anunta pe Despotovic

Boss-ul din Giulesti a sustinut ieri o conferinta de presa, in care a anuntat ca Rapid il va transfera pe atacantul Ranko Despotovic, de la Vojvodina Novi Sad, pentru o suma de depaseste 2,5 milioane de euro (n.r. - surse din Serbia vorbesc de o suma mai mica de un milion de euro)!

"Dupa plecarea lui Mazilu am promis ca voi aduce un jucator de echipa nationala. Decizia de a-l aduce pe Despotovic imi apartine numai mie! Este un superjucator pentru care imi asum intreaga responsabilitate, asa cum am facut-o cu Mazilu si Lazar", a spus Copos. Dupa amiaza, patronul rapidist s-a laudat ca toate documentele au fost semnate si ca Despotovic este jucatorul Rapidului pentru urmatorii cinci ani.

"Ii multumesc presedintelui Vojvodinei, care a fost foarte corect. Meritul transferului ii apartine lui Zotta (n.r. - Constantin Zotta, director general al clubului) care a plecat imediat in Serbia si a negociat o noapte si o zi. Ne-am inteles si cu clubul, si cu jucatorul, dar nu am semnat inca actele. Se mai pot schimba lucrurile pentru ca exista o oferta din Germania, dar mizez pe faptul ca sarbii sunt oameni de mare caracter", a mai spus Copos, pentru ca mai tarziu sa confirme transferul. Acesta a dat detalii si despre interesul pentru mijlocasul galatean Janos Szekely. "Am facut o oferta Otelului prin impresarul Ion Codoban, in care am specificat suma de 750.000 de euro pentru transferul lui Szekely la Rapid. Fotbalistului i-am oferit 110.000 de euro in primul an de contract. Am inteles ca el dorea 200.000 de euro, adica aproape dublu decat castiga Lazar. La Rapid avem nevoie de jucatori care sa munceasca pentru bani, de fotbalisti care sa aiba salarii corecte", a explicat Copos, care a precizat si destinatia banilor luati din transferul lui Mazilu la Dnepr. "Mazilu s-a transferat pentru 3.750.000 de euro. 50.000 de euro se vor duce la o firma de impresariat, iar Siman are zece la suta din orice depaseste 2.300.000 de euro. Restul banilor au fost reinvestiti in club", a precizat Copos. Acesta a mai spus ca Leonard va semna cu Rapid, insa nu pe un salariu foarte mare. "Leonard se antreneaza cu Rapid, nu a semnat deocamdata nimic. Este dorinta lui Rednic si o respect. Probabil va semna un contract pe sase luni, dar cu un salariu corect, si va avea drept de prelungire inca un an", a declarat Copos. (MIG)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=231824&data=2008-01-17