< Imprimare >      ZIUA - IT&C - joi, 20 decembrie 2007

IBM a inaugurat un centru de distributie servicii la Bucuresti

IBM a anuntat marti, in prezenta presedintelui Traian Basescu, deschiderea centrului sau global de distributie servicii (Global Delivery Center - GDC) in Romania.

Compania mentioneaza ca centrul are peste 250 de angajati si ofera servicii de dezvoltare aplicatii multilingve si servicii de mentenanta aplicatii unor clienti precum BMW, Intermarket Bank, Panasonic si Agentia Nationala de Cadastru.

"Inaugurarea in Bucuresti a Centrului Global de Distributie Servicii reprezinta o materializare a eforturilor permanente ale IBM in a aborda oportunitatile oferite de pietele emergente, cum este cea din Romania. Existenta unui rezervor de talente, competentele tehnice si politicile economice favorabile de afaceri califica Romania ca fiind un loc ideal pentru compania IBM in oferirea unui portofoliu larg de servicii clientilor globali si locali, sprijinindu-i astfel in obtinerea cresterii si eficientei economice", a declarat directorul pentru Romania al IBM, Mihai Tudor.

Parte integranta a retelei IBM de Distributie Globala, alcatuita din peste 80 de centre la nivel global, Centrul din Bucuresti se bazeaza pe experienta IBM in ceea ce priveste livrarea de servicii IT de calitate pentru dezvoltarea aplicatiilor de afaceri, mentenanta, testare si livrarea de solutii bazate pe aplicatii standard precum Websphere, SAP, Oracle.

Centrul ofera asistenta clientilor in mai multe limbi, inclusiv engleza, franceza, germana, italiana si spaniola.

"Investitia in Centrul Global de Distributie Servicii din Romania este o parte esentiala a strategiei IBM de a deveni o afacere integrata global", a spus Michael Dietz, vicepresedinte Global Delivery Center Eastern Europe.

Presedintele Traian Basescu a vizitat centrul marti dimineata, insa jurnalistilor acreditati nu li s-a permis accesul la discutii decat un minut, pentru ca televiziunile sa ia scurte cadre din interiorul centrului.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=231000&data=2007-12-20