< Imprimare >      ZIUA - MAGAZIN - sambata, 8 decembrie 2007

Stiri pe scurt

Kanye West si Amy Winehouse, vedetele premiilor Grammy

Rapperul american Kanye West a primit opt nominalizari, iar cantareata britanica Amy Winehouse, sase, la cea de-a 50-a editie a Grammy Awards, unde cei doi sunt favoriti.

Kanye West, in varsta de 30 de ani, a obtinut in special o nominalizare pentru albumul anului, cu cel de-al treilea disc al sau, intitulat "Graduation", in timp ce Amy Winehouse, de 24 de ani, a fost nominalizata la aceeasi categorie pentru "Back to Black". Atat West cat si Winehouse au avut un an 2007 dificil: rapperul si-a pierdut mama in octombrie, dupa o operatie de chirurgie estetica ratata, iar cantareata a fost foarte controversata din cauza problemelor sale cu drogurile si alcoolul, precum si pentru relatia cu sotul sau, producatorul Blake Fielder-Civil, care se afla in inchisoare din data de 10 noiembrie. Amy Winehouse concureaza si la categoria cea mai buna inregistrare a anului, cu "Rehab", alaturi de Beyonc ("Irreplaceable"), Foo Fighters ("The Pretender"), Rihanna cu Jay-Z ("Umbrella") si Justin Timberlake ("What Goes Around... Comes Around"). La aceasta categorie sunt recompensati si producatorii inregistrarilor. Piesele "Rehab" si "Umbrella" sunt nominalizate si la categoria melodia anului, distinctie care recompenseaza autorul, alaturi de "Before He Cheats", interpretata de Carrie Underwood, "Hey There Delilah", a Plain White Tls si "Like a star", cantecul lui Corinne Bailey Rae.

In cursa pentru cel mai bun album, "Back to Black" si "Graduation" vor concura cu "Echoes, Silence, Patience and Grace", al celor de la Foo Fighters, "These Days", al lui Vince Gill si cu "River: The Joni Letters", al veteranului muzicii jazz, Herbie Hancock. Amy Winehouse a primit o nominalizare si la categoria revelatia anului, alaturi de Taylor Swift, Paramore, Ledisi si Feist. (D.M.)

Keith Richards lanseaza un single pe iTunes

Keith Richards, chitaristul formatiei Rolling Stones, lanseaza solo-ul single "Run Rudolph Run", pe care l-a scos pe piata in 1978, pe iTunes, chiar inaintea sarbatorilor de iarna, informeaza Reuters. Melodia, popularizata de Chuck Berry, va fi vanduta impreuna cu unul dintre cantecele relansate recent de Richards, "Pressure Drop". Richards a inregistrat initial "Run Rudolph Run" in 1976, in timp ce noua versiune a "Pressure Drop" dateaza din 2003. Cele doua melodii, care vor fi comercializate impreuna pe iTunes, vor fi puse in vanzare la 11 decembrie, zi in care Richards implineste 64 de ani. (D.M.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=230441&data=2007-12-08