< Imprimare >      ZIUA - SPORT - vineri, 23 noiembrie 2007

Dezastru pe "Wembley"!

Ultima strigare pentru Euro 2008 a adus si bomba preliminariilor: Anglia a pierdut la Londra, 2-3 cu Croatia, si rateaza turneul final. Rusia, ca si eliminata dupa infrangerea din Israel, este marea castigatoare dupa victoria croatilor, calificati inainte cu doua meciuri de final.

Rusia a castigat cu 1-0 meciul din deplasare cu Andorra si a profitat de dezastrul de la Londra. "Croatia a jucat cu mult caracter si a dat dovada de fair-play. Dar acelasi lucru il pot spune si despre Israel, care a fost foarte fair-play si ne-a batut sambata trecuta", a spus Guus Hiddink, selectionerul Rusiei, care a adaugat ca echipa sa a castigat biletul pentru CE la "ruleta ruseasca". In schimb, FA (federatia engleza) a anuntat deja demiterea lui Steve McClaren, favoriti pentru preluarea nationalei fiind Fabio Capello si Jose Mourinho. De asemenea, presa britanica i-a criticat dur pe englezi si pe selectioner. "McClaren a spus mereu ca vrea sa fie judecat dupa cele 12 meciuri din preliminarii. Spectacolul de oroare de pe Wembley arata in ce masura Anglia s-a naruit sub conducerea sa", noteaza "The Sun", iar "Daily Mail" scrie ca fostul antrenor al lui Middlesbrough, numit selectioner dupa Cupa Mondiala din 2006, este "un impostor supraevaluat, excesiv de increzator". "Daily Telegraph" il caracterizeaza pe McClaren drept "oribil", iar "The Guardian" scrie despre fotbalisti ca acestia formeaza "inca o caricatura de generatie de aur".

In alte meciuri decisive, Portugalia a remizat acasa cu Finlanda si merge la Euro 2008, iar Suedia, dupa 2-1 cu Letonia, si Turcia, dupa 1-0 cu Bosnia-Hertegovina, merg si ele la turneul final din Austria si Elvetia. (MIG)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=229753&data=2007-11-23