< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - sambata, 10 noiembrie 2007

Stiri pe scurt

Deraiere cu uraniu

Cinci vagoare pline cu minereu de uraniu de la mina Crucea au deraiat, ieri, in zona liniei de transport de la Uzina de Preparare si Prelucrare a Minereului de Uraniu Feldioara, a anuntat Comisia Nationala de Control al Activitatilor Nucleare (CNCAN). Cele cinci vagoane fac parte dintr-un transport de minereu autorizat de CNCAN. Vagoanele deraiate in zona liniei uzinale sunt intacte, aflate in aceeasi situatie ca la expeditie, carligele vagoanelor fiind in pozitie "inchis", se arata in comunicatul CNCAN. Acesta precizeaza ca este asigurata etanseitatea vagoanelor. "Nu exista nici un fel de material radioactiv ce ar putea produce contaminarea persoanelor sau a mediului inconjurator, precizeaza CNCAN. Potrivit conditiilor de autorizare a transportului, CNCAN a dispus paza vagoanelor incarcate pana la repunerea lor pe linie si izolarea zonei la limita corespunzatoare fondului

natural. (L.M.)

Unitatea 2 a fost repornita

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavoda a fost repornita, dupa oprirea neplanificata de acum doua zile. Conectarea la Sistemul Energetic National (SEN) s-a realizat ieri, la ora 4:35, urmand sa se atinga puterea nominala in urmatoarele 24 de ore, se arata intr-un comunicat al companiei Nuclearelectrica, operatorul centralei. Pe durata opririi nu au fost emisii sau deversari periculoase pentru public, personalul centralei si mediul inconjurator, se specifica in comunicat. Reamintim, reactorul s-a oprit automat, miercuri, in jurul orei 10:44, din cauza unei defectiuni la un contact electric. Unitatea 2 a fost conectata pentru prima data la SEN in 7 august. (G.M.)

Mega-mall la Cluj-Napoca

Cel mai mare mall din Romania, Iulius Mall, cu o suprafata construita de 155.000 de metri patrati, a fost inaugurat oficial, vineri la Cluj-Napoca, investitia ridicandu-se la 70 de milioane de euro, transmite corespondentul Mediafax. Presedintele Iulius Group, Iulian Dascalu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca se ateapta la un trafic anual de 10 milioane de persoane si o cifra de vanzari de 100 de milioane de euro. Din totalul firmelor care au inchiriate spatii in Iulius Mall, 71 la suta sunt clienti internationali. Lucrarile la noul mall au durat 16 luni, iar centrul cuprinde si o cladire de birouri pe cinci etaje. Noul mall ofera peste 3500 de locuri de munca si asigura 2200 de locuri de parcare. Firma Iulius Group a mai deschis doua mall-uri, la Iasi si Timisoara. (F.B.)

Anunt

Consiliul Local Sector 6 se intruneste in sedinta ordinara in data de 13.11.2007, ora 17.00, la sediul Primariei Sector 6 avand in cuprinsul ordinii de zi proiecte de hotarare privind: rectificarea Bugetului de Venituri si Cheltuieli pe anul 2007; stabilirea destinatiei taxei de acord unic; aprobarea listelor cu ordinea de prioritate a solicitantilor indreptatiti sa primeasca locuinta sociala, fond de stat sau de necesitate in baza Legii nr. 114/1996, republicata cu modificarile si completarile ulterioare pentru anul 2007; reluarea depunerii cererilor/dosarelor petentilor indreptatiti sa beneficieze de locuinte pentru tineret; aprobarea scutirii de impozit pentru cladirile utilizate pentru activitati social-umanitare de catre asociatii, fundatii si culte; modificarea art. 1 si a Anexei nr. 1 a Hotararii Consiliului Local Sector 6 nr. 11/07.02.2005 privind constituirea Comisiei de evaluare si selectionare a asociatiilor si fundatiilor in vederea acordarii subventiilor conform Legii nr. 34/1998, stabilirea grilei de evaluare a persoanelor juridice mentionate si a termenului de depunere a documentatiilor de solicitare a subventiilor si P.U.D.-uri.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=229187&data=2007-11-10