< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - luni, 30 aprilie 2007

Canacheu il contrazice pe Stan

Presedintele Comisiei de aparare a Camerei Deputatilor, democratul Costica Canacheu, neaga acuzatiile formulate de pesedistul Ion Stan referitoare la obedienta serviciilor de informatii fata de presedintele suspendat si precizeaza ca Traian Basescu sau alti factori decidenti ai puterii instalate in 2004 nu s-au folosit de serviciile secrete.

In opinia lui Canacheu, secretarul Comisiei pentru controlul activitatii SRI, Ion Stan, face "agitatie si propaganda" prin scrisoarea deschisa pe care a adresat-o serviciilor de informatii. "Prin acest demers se insinueaza opiniei publice ca presedintele sau alti reprezentanti ai acutalei puteri folosesc serviciile. Ii spunem d-lui Stan ca, in nici un caz, puterea instalata in 2004 nu a facut acest lucru", a spus Costica Canacheu, la Realitatea TV. Amintim ca deputatul PSD Ion Stan a trimis, recent, tuturor serviciilor de informatii, securitate si protectie o scrisoare deschisa prin care le cere sa iasa de sub influenta lui Traian Basescu.

Sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targoviste, Stan a subliniat din nou ca institutii ale statului au fost folosite de Basescu in lupta politica, facand referiri si la recentele informatii legate de solicitari adresate instantelor de judecata de catre SRI si inspectorate de Politie. "Institutiile statului de drept, Politie, servicii secrete, organe de urmarire si cercetare penala, indiferent ca sunt in cadrul Ministerului Public sau al Ministerului de Interne au fost folosite de Traian Basescu in rafuiala politica pe care a inceput-o cu PSD, apoi cu Guvernul, cu reprezentantii partidelor si cu Parlamentul", a spus, conform Rompres, deputatul Stan. (O.B.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=219845&data=2007-04-30